Dobrý den máme s partnerem takové dilema mám příznaky že jsem těhotná.Na testu se ale pořád objevuje jen jeden proužek tak se chci zeptat jestli je to normální.Miminko oba moc chceme v listopadu jsem byla u lékaře ale říkal že tam nic nevidí ale ty příznaky jsem měla(bolestivé bradavky,náladovost,oteklé nohy,stály pocit hladu,pocit na zvracení a stálá únava-spavost). Moc Vám děkuji za rychlou odpověď Věra
Příznaky těhotenství
(Diskuze k tématu Poradenská péče v těhotenství)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 619
Dobrý den, u žen, které miminko moc chtějí se někdy mohou objevit příznaky těhotenství, aniž by byly skutečně těhotné, jedná se o tzv. falešnou graviditu.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
mohu se zeptat, v tomto případě, kdy ženy touží otěhotnět, může se ukázat i pozitivní test??? Do jaké míry to tělo může být "oblbnuté" ? :-)
Pokud mám zpožděnou menstruaci 15 dní, bolí mě prsa a mám pozitivní těhotenský test, je možné, že přesto těhotná nejsem? Setkali jste se s tím někdy? Doktorka mě objednala až na příští týden. Jelikož jinak mi vůbec nic není, tak začínám být nervózní, jestli jsem si to nevsugerovala....
Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den.
Falešná pozitivita gravitestu je extrémně vzácná. Věřte tomu, že jste těhotná.
MUDr. Jan Šulc
návštěvník
Dobrý den, dělala jsem si dva mamatesty ( jeden za 30kč a jeden za 70kč ) oba dva mi vyšli pozitivní - dvě fialové čárky během pár vteřin. Je možné že se mohly testy splést? Příznaky mám už déle bolestivé bradavky, náladovost, pocit hladu, pocit na zvracení a stálá únava-spavost. Moc s manželem chceme miminko. Má gynekološka má ted dovolenou a já jsem v děsné nejistotě. Předem děkuji za odpověd
Dobrý den,
pravděpodobnost že jsou oba testy falešně pozitivní je nízká ale je třeba potvrdit na UZ graviditu v děloze.
S pozdravem,
MUDr Ilič
Dobrý den,
ano je to možné když se jedná o příliš velikou touhu,někdy se doknce a i děloha mírně zvetší aniž by žena byla těhotná,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den chtěla jsem se zeptat jestly je možné že jsem těhotna.bolej mě zada je mi na zvracení a bolí mě podbřišek.Ale test vyšel pozitivně ale ta druha čarka byla slaba byla spíše vydět na světle.děkuji za radu
Dobrý den.
Těhotenství je možné, ba pravděpodobné. Určitě doporučuji kvůli potížím návštěvu gynekologa.
MUDr. Jan Šulc
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den chtěla jsem se zeptat když mam HCG hormon 119!mužu tak nejak tise doufat,ze jsem tehotna na gynekologii jdu az ve stredu aby mi to potvrdila ale kdyz je takova hladina a test byl taky pozitivni tak by to mohlo byt na dobre ceste,ne?Děkuji Lenka
Dobrý den,
ano můžete doufat jen na UZ těhoteství je vidět když je hladina 1500 což je cca za týden od I odběru když byla 119,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
dobrý den,mám dotaz mám pocity na zvracení mám neustále hlad bolí mě podbřišek a stále sem unavená a náladová .testy mi vycházejí negativní ale při prvním těhotenství mi vycházely též negativní a pak gynekolog řekl že sem v osmým týdnu .a že mám nejspíš nízkou hladinu hcg je možné že sem těhotná?děkuji za odpověd lucie
Dobrý den.
Těhotná být můžete. Vždy záleží na citlivosti testů a na době, která uplynula od oplození. Vámi popisované příznaky mohou mít ale i jiný původ než těhotenství. Doporučuji test zopakovat a nebo požádat o stanovení HCG z krve.
MUDr. Jan Šulc
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den,je možné aby mi dala gynekoložka duphaston 3x1tbl na začátek těhotenství,když se na UZ ukázal jen gestační váček a ani doktorka nemuže na 100% trvdit,že je to těhotenství.Ale těhot test byl pozitivní,HCG jsem měla minulý týden 119,ale včera mi žádnou hladinu HCG nenabrala.Jen mi dala tyto dávky duphastonu a za 14dni mám přijít.Doma nesmím nic dělat,jsem na neschopce.Mám hrozný strach aby bylo vše v pořádku.Jsou tyto postupy u každého jiného těhotenství?Děkuji Lenka
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den chtěla jsem se zeptat dělala jsem si těhotensky test a byl negativní mam 4 dny spožděnou menstruaci a nikdy sem jí nemívala měla jsem jí přímo na den.už delší dobu mě bolej prsa a začlo mě bolet i v podbřišku často je mi na zvracení ale test už mi ukazeje dlouhou dobu negativní tak nevím děkuji za odpověd..
Dobrý den ,
4 den je moc brzo udělejte si test 14 den od očekávané menstruace,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Dobrý den,mám dotaz.S manželem se snažíme o druhé miminko.Poslední MS jsem měla 21.6.2011.Pohlavní styk jsme měli ve dnech od 1.7 do 5.7.2011.Cyklus mám pravidelný 28 dní.Včera jsem si dělala test a testovací čárka mi vyšla slabší.Je možné abych byla těhotná,ale mám jen v moči málo toho HCG hormonu?A nebo jen je to brzo,jestli došlo k oplodnění cca před 2 týdny?Bazální teplotu mám od ovulace každé ráno 37'C.Čípek mám dost tvrdý.Nepociťuji zatím žádné známky těhotenství,jen ten test mě dost mate.Prosím poraďte mi,jak na tom asi jsem.Mockrát děkuji a přeji hezký den.
Dobrý den,
doporučil bych Vám zopakovat těhotenský test z krve , kde jsou výsledky nejvalidnější.Podle výsledků testu pak budete postupovat dále.
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
Gyncentrum Ostrava
www.gyncentrum. com
návštěvník
Dobry den chtěla jsem se zeptat před 3 měsíci jsem vynechala antikoncepci pote jsem to dostala měla jsem to jen 4 dny a od te doby mam zpoždění 55 dní testy mi ukazují negativně skoro žadne příznaky nemam akorat bolesti prsou..děkuji za radu
Dobrý den,
a měla jste poruchu cyklu před počátkem braní antikoncepce atd ..dop. V8m navštívit gynekologa který snadno zjistí příčinu a poradí Vám léčbu.
S pozdarvem,
MUDr Ilič
návštěvník
Dobrý den,mám dotaz… poslední MS jsem měla 8.9. ale mám ji nepravidelnou,jednou je to 28dní nekdy 30 někdy až 35 dni takže nevím… Nebývám nemocná,ale poslední týden mám zvýšenou teplotu,a příznaky jako je chřipka,jsem neskutečně unavená, přecitlivělá a mám citlivé bradavky… Teplotu mám 36,6 a bazalni mam 37,6.. A co je pro mě nejhorší,stále chodím cůrat v noci se probudím minimálně 2× na čůrání a mě většinou neprobudí nic… Nechci zbytečně plašit,ale je možné že jsem těhotná??? A kdy je nejvhodnější si udelat tehotenský test aby byl na 100% pravdivý..... Moc děkuji za odpoved.
Dobrý den..
test asi týden po PM ale počitete že je cyklus 35 dnů.,
Přejí Vám hezký den
S pozdravem,
MUDr Ilič
Dobrý den,
pozitivní test je 10 dní po oplodňující souloži. Testy z moče jsou spolehlivé. Zvýšené emoce mohou být také důsledkem hormonálního výkyvu.
návštěvník
Dobrý večer. S manželem se snažíme o druhé miminko. MS jsem měla 5.1.2012. Po zkončení MS se snažíme o mimi. Cca týden cítím v podbřišku tlak (jako nafouklý balónek). Když vztanu nebo si sednu, v podbřišku mi píchne. Břicho mě bolí jako když mám MS. Jsem unavená, častěji mě bolí hlava a více chodím na WC.Ráno a večer mi je nevolno. Je možné, abych už byla těhotná? Test jsem zkoušela a ukázalo se negativně. Při větším světle a zkoumání to vypadá pozitivně.
Děkuji
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?