Těhotenství po transplantaci kostní dřeně

(Diskuze k tématu Poradenská péče v těhotenství)

Těhotenství po transplantaci kostní dřeně

Prosím mohl by mi někdo vysvětlit, jak to funguje po transplantaci kostní dřeně? Kdybych chtěla otěhotnět. Jsem tři roky po alogenní transplantaci, diagnosa idiopatická aplastická anemie zjištěná v prvním těhu ve 24tt. Jestli to dobře chápu, tak moje tělo má nové DNA, ale vajíčka mají staré DNA. Pokud budu těhotná, nebude mi to dělat problémy s kostní dření? Bude to něco jako kdybych měla darované vajíčko. Bude to tak, že odnosím svoje dítě, ale přitom nebude poznat, že je moje. Asi jsou to hloupé otázky, ale zajímalo by mě, jak to funguje. A prosím jestli už máte nějakou zkušenost s těhotenstvím po transplantaci, tak jak to dopadlo. Vím,že rizika tam jsou. Ale ani sám hematolog mi nedokázal říct jaká. Má jen dvě pacientky, které mají děti po transplantaci. Děkuji moc za odpovědi. Verča

5.1.2011 21:43

Probíhá odesílání formuláře

RE: Těhotenství po transplantaci kostní dřeně

Dobrý den,

ohledně imunologie a gravidity není třeba se obévat nebot npř nahrdaní matka v programech umělého oplodnění dones graviditu genetický úplńě cizího plodu,po této strance můžete být klidná,

S poozdravem,

MUDr. Ilič

7.1.2011 09:22

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Těhotenství po transplantaci kostní dřeně

Dobrý den, jsem také po alogenní transplantaci kostní dřeně už 10let a jelikož je mi již 33let uvažujeme také o miminku. Samovolnou cestou nám
to nejde, jelikož mi nepracují vaječníky.Také mám strach z př.komplikací, ale nezkusit to....Přihlásili jsme se do Pronatalu, kde by mi měli vybrat na vajíčka vhodnou dárkyni a já si donosila miminko sama.Kdyby jste měla nějaké nové informace mohli by jsme se o ně podělit? Díky Blanka mail:k.blansch@seznam.cz

13.11.2011 21:25

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?