Nepravidelná menstruace po vysazení HA

(Diskuze k tématu Poruchy menstruačního cyklu)

Nepravidelná menstruace po vysazení HA

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu. V listopadu jsem vysadila po 10letech HA (Minisiston, Yaz, Jeannine). První MS po vysazení HA přišla po 42 dnech, další 65 a následně 57 dnech. Na doporučení lékaře jsem začla užívat denně kyselinu listovou, zatím jsme však nijak více nepravidelnost neřešili. Rádi bychom ovšem na podzim usilovali o miminko. Myslíte, že by se nepravidelnost měla nějak začít řešit? Děkuji za odpověď. Karolína

21.5.2011 21:55

Probíhá odesílání formuláře

RE: Nepravidelná menstruace po vysazení HA

Dobrý den,

vydržte nervově a zkuste do menstruačního cyklu nezasahovat, měl by se upravit sám. U některých žen to trvá déle.
Řešení připadá v úvahu tehdy, pokud by byly problémy s otěhotněním.

11.9.2011 11:28

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Pokus o početí a nepravidelná menstruace

Dobry den, je to skoro rok, co jsem prestala uzivat antikoncepci. Chtela bych otehotnet. Nejdrive jsem mela problemy s menstruaci, nedostavovala se, pak se mi dostavovala. Ted me ale trapi problem, ze ji po mesici dostanu, tyden ji nemam a pak se mi objevi slabe krvaceni, asi tak tyden, je to jako cerstva krev, ruzova a slaba. Pak zas tyden nic a pak se dostavi normalni menstruace. Takze takhle menstruuji tak 2 do mesice. Nevite cim to muze byt, ma to vliv na otehotneni. Je mi 26 let.

22.10.2011 20:56

Dobrý den,asi 7 let jsem brala HA (cilest), v cervnu 2011 jsem ji vysadila, protoze bychom chtěli miminko. Od te doby jsem menstruaci dostala jen 2 dny a to na vyvolani injekci ( agolutin). Od te doby stale nic. Chtěla jsem se zeptat, zda-li to ma nejaky vliv na pripadne otehotneni? jiz pul roku se snazime a stale nic, Muzete mi prosim poradit co delat?

8.11.2011 14:16

Dobrý den,

měla jste pravidelnou menstruaci před nasazenim Cilestu_?..atd otázek je celá řada a přitom můžete být úplně zdravá a cyklus se srovní do 3-4 max 6 měsíců no nejlépé je navštívit gynekologa ..

S pozdravem,

MUdr Ilíč

9.11.2011 07:53

Vážená paní,
HA mohla zamaskovat poruchu funkce vaječníků. Je vhodné navštívit svého gynekologa nebo centrum, zaměřené na léčbu neplodnosti a provést některá vyšetření (ultrazvukové, hormonální). Na jejich základě pak je možné ovlivňovat činnost vaječníků ve směru Vašeho žádaného otěhotnění.

Doc. MUDr. Aleš Sobek CSc.

www.fertimed.cz

10.11.2011 10:03

Dobrý den, reaguji na mou předešlou zprávu. Po dobrání Cilestu nebyl MC. Dnes jsem dostala agolutin, a předepsané léky Orgametril na upravení cyklu ( brát 16-25. den od Mens.). CHtěla jsem se zeptat zda tyto prášky brání a nebo podporujou možnosti otěhotnění? Neumím to nikde zjistit. Předem Vám moc děkuji za odpověď.

10.11.2011 16:26

Agolutin i Orgametril regulují menses, nemají přímý vliv na tvorbu vaječných buněk.

Doc. MUDr. Aleš Sobek CSc.
Boleslavova 2
772 00 Olomouc

www.fertimed.cz

11.11.2011 06:55

Dobrý den,

když plánujete graviditu tak Orgametril nedoporučují na úpravu cyklu lépe je Dostinex..

S pozdravem,

MUDr Ilič

11.11.2011 08:32

Srovnání cyklu po vysazení HA

Dobrý den, po vysazení HA se mě cyklus stále víc prodlužuje. Mám půl roku od vysazení HA. Poslední cyklus trval 63 dní, a poprvé pravděpodobně bez ovulace. Začala jsem užívat Sarapis mensis, no a jak mám teď měsíčky po takové době, tak necítím žádné křeče, fakt nic. Třeba se to ještě teprve rozjede...Řekla jsem si, že pokud ten další cyklus nebude lepší, tak půjdu řešit, ale zatím neplaším, protože znám moji doktorku, a řekla by, že je to normální po vysazení HA, že se tělo srovnává. Ke konci roku jsem byla na gynekologii, s tím, že jsem 44DC a MS nikde. Vyšetřila mě, řekla, že sliznice je nízká, a na MS to nevypadá. Ale že na pravé straně se jakoby něco děje. Tak že když to nedostanu do konce roku, tak mám přijít. Nedostala jsem to, byla jsem objednaná na minulou středu, ale jak schválně jsem to teda dostalala. V 63DC, ale dostala, tak jsem tam nebyla. Takže teď nevím, jak by doktorka postupovala dál. Jak by jste postupovali vy, v mém případě? Řešili by jste to už nějak u pacientky, která se teprve půl roku snaží o početí? Děkuji moc za odpovědi!

14.1.2012 15:53

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?