Ovulační testy

(Diskuze k tématu Poruchy menstruačního cyklu)

Ovulační testy

Dobry den,rada bych se zeptala na vas nazor ohledne ovulacich testu. Vysly mi primo ukazkove pozitivne, od slabe carky po silnou az znovu vymizelou, ale bazalni teplota mi nestoupla, stopala pomalicku o 0.1 stupne denne az od 17 dne, pritom k ovulaci podle testu a svych subjektivnich pocitu doslo 14 den. Cyklus mam pravidelny 28 dni, ale vzdy pred zacatkem menstruace 2-3 dny spinim. Muze se jednat o lutealni dysfunkci? Muze byt jeji pricinou HA? Tu jsem vysadila uz v srpnu. Jedno dite uz mam, tehdy pred 4 lety jsem otehotnela bez poblemu. Je mi 34 let. Dekuji za odpoved.

11.2.2010 19:45

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Ovulační testy / 11.2.2010 19:45

Dobrý den. Bazální teplota běžně stoupá až v určitém odstupu po ovulaci. Takže v tom problém nevidím. Nicméně luteální insuficienci vyloučit nelze. Jako nejjednodušší řešení vidím nasazení gestagenní podpory (Utrogestan,Dupahston, aj.) v druhé polovině cyklu. Pozor ale - je třeba začít vždy až po ovulaci, tedy minimálně 2 dny po pozitivitě ovutestu, který detekuje preovulační peak LH, nikoli samotnou ovulaci. Podrobnější info o lécích můžete najít na www.gest.cz v kapitole léky (pro snadnou orientaci na našich stránkách doporučuji užít Mapus stránek).
MUDr. Jan Šulc

12.2.2010 10:53

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?