Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jaký je nejlepší způsob ke zjištění ovulace?Nejsem si jistá,zda u mě vůbec probíhá.Co se bazální teploty týče-měřila jsem si ji v podpaží,teploty po celý měsíc kolísaly.Podle ovulačních testů zakoupených v lékárně u mě zřejmě ovulace neprobíhá,ani po nasazení Clostilbegytu.Znamená to,že není šance na otěhotnění?Dá se to nějak léčit?Jak často je nutno provádět testy ovulace?Děkuji za odpověď.
Jak zjistit ovulaci?
(Diskuze k tématu Poruchy menstruačního cyklu)
johanna
návštěvník
Počet příspěvků: 31 návštěvník
31.8.2010 19:41
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
nejlepší způsob je monitoring tzv. filikulometrie ne UZ,pokud chcete tak se objednejte na tel 2222 113 32
S pozdravem,
MUDr. Ilič
1.9.2010 12:01
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Doc. MUDr. Igor Crha, CSc.
Gynekologie a porodnictví
Reprodukční medicína
Brno
Počet příspěvků: 105
![]() | Premium member |
Reprodukční medicína
Brno
Počet příspěvků: 105
Nejspolehlivější na stanovení blížící se ovulace je vyšetření ultrazvukem - obvykle kolem 12. dne cyklu, na vaječníku bývá patrný váček velikosti 15 - 18 mm, vlastní vajíčko však má jen přibližně desetinu milimetru, na ultrazvuku je nevidíme. Pokud se těhotenství nedaří ani s Clostilbegytem, je vhodná porada a upřesnění dalšího postupu.
I.Crha
www.ivfbrno.cz
tel. 532 238 253
1.9.2010 15:07
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?