Porucha cyklu po ukončení HA

(Diskuze k tématu Poruchy menstruačního cyklu)

Porucha cyklu po ukončení HA

Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně poruchy menstruačního cyklu po přerušení užívání HA. Poslední menstruace spojená s h.prášky začala 10.11., poté jsem už nové balení nezačala. Pak až 22.2 jsem začala na pár dní krvácet. Od té doby opět nic! Myslíte, že mám ještě počkat, nebo radši navštívit svého gynekologa, který by mi dal vyvolávací injekci (snažila jsem se tomuto vyhnout, nechci už tělo zatěžovat hormony). Případně jestli máte jinou radu? Od té doby co jsem přestala HA brát, se cítím lépe. I pocit nafouklého břicha zmizel.

Děkuji za vaši reakci.
Bára

11.4.2010 20:20

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Porucha cyklu po ukončení HA / 11.4.2010 20:20

Dobrý do 2 týdnů od vyvvolávací menstzruce pokud se nedostaví navštivtě gynekology,S pozdravem MUDr Ilič

12.4.2010 08:51

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Porucha cyklu po ukončení HA / 11.4.2010 20:20

Dobrý den.
Pokud menses nepřijdou do cca týdne, radím navštívit gynekologa. Váš názor o zátěži těla hormony je dosti rozšířenou pověrou. Injekce na vyvolání menses má vysloveně pozitivní účinek. Odstraňuje hormonální nerovnováhu a nemá žádná rizika.
MUDr. Jan Šulc

12.4.2010 09:02

Po vysazení HA bez menstruace

Dobrý denje mi 27let,měla jsem 3 roky Evru a v březnu jsem ji vysadila-dělala mi potíže(nevolnost,otoky nohou...)a po vysazení vše vpořádku.Jen menstruace doted nepřišla :o(a to už je cerven,s partnerem mame přerusovaný sex...Test jsem si delala v dubnu a vyšel mi 2x negativní.Bolesti ani jiné potíže nemám jen to spoždění.Tak prosím poradte,děkuji Nikol.

5.6.2011 08:36

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: Porucha cyklu po ukončení HA

Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem ohledně poruchy MC. Je mi 28 let a v létě plánujeme početí 1. dítětě. Můj problém ale spočívá ve velmi nepravidelné menstruaci navzdory tomu, že užívám léky na úpravu cyklu. Do 17 let jsem nemenstruovala vůbec, pote od 17-19 let užívala Estrofem a Proveru, od 20-26 let-HA Logest, menses chodila po 28 dnech, v 26 letech jsem vysadila HA, menses chodila po 30-60 dnech..poté mi dr. předepsal Duphaston-ale menses někdy přišla po 28 dnech, jindy po 2-3 týdnech, nyní užívám již 9.měsíc utrogestan, ale mám stejný problém jak s duphastonem. Dr mi minulý měsíc zvýšil dávku namísto doposud užívaných 2 tbl děnně 15-24 den MC na 3 tbl denně 15-24 den MC,s nadějí, že cyklus se srovná ale minulý měsíc to bylo ok, menses přišla po 28 dnech, nyní se mi ale dostalavila opět po 16 dnech:( Už nevím co mám dělat. Dr. říká, že mám rychle otěhotnět a hormony se srovnají..Zajímavé je, že za posledních 6 měsíců je každý sudý měsíc cyklus krátký (27,17,34,20,28,16). Znamená to snad, že v ty měsíce, kdy je krátký měsíc, tak ovaluce neprobíhá? nebo že je třeba vaječník nějak poškozený? Pozn. žádnou chorobou netrpím, žádné jiné léky neužívám. Moc Vám děkuji za radu a omlouvám se za slohovku:)ale už mě to dost trápí. Děkuji!

12.6.2011 20:38

Chybění menstruace po vysazení HA

Dobrý den, v březnu loňského roku jsem přestala po 10 letech nepřetržitého užívání, brát antikoncepci. V dubnu a květnu jsem normálně včas menstruovala, ale pak už až dosud se menstruace nedostavila. Byla jsem na několika injekcích na vyvolání a pak jsem odmenstruovala, ale bez injekce se menstruace zkrátka neobjeví. Můj gynekolog mi dělal krevní testy v průběhu menses, ale vše vyšlo v pořádku. Jediné řešení které mi navrhl je abych znovu začala antikoncepci užívat. S tím já ale nesouhlasím, mám po ní migrény a to jsem jich vystřídala spousty, a táké nemám vůbec žádný sexuální apetit. Bez antikoncepce je vše lepší, ale nemenstruovat není přece normální a můžu vůbec otěhotnět? Všichni mi radí změnit doktora, ale co když je opravdu jeho řešení jediné možné? Prosím pomozte mi. Velmi děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Marie Plzová

1.2.2012 14:51

RE: Chybění menstruace po vysazení HA

Dobrý den,

ano jsou takové situace kdy jediné řešení na udržení cyklu je hormonální antikoncepce pokud si v danou dobu nepřejete těhotenství,pokud si graviditu přejete tak je jiný postup.Váš lékař Vám určitě vysvetlil proč je tomu tak jelikož Vás jako pacientku neznám tak dále nemůžu to komentovat.

S pozdravem

MUDr Ilíč

2.2.2012 13:43

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?