Dobrý den, po druhém porodu císařským řezem před dvěma lety mám problémy se silnou menstruací. To samo o sobě se dá přežít, problém je v tom, že se cítím vždy hrozně oslabená, zhoršila se mi kvalita nehtů vlasů a kůže a začaly mi praskat žilky na nohách. Může silná menstruace vést k chudokrevnosti a nedostatku vitamínů a minerálů? Hormonální antikoncepci se bráním, protože jsem po ní před 10ti lety hodně přibrala. Prosím, poraďte. Děkuji
Silná menstruace po 2 císařských řezech
(Diskuze k tématu Poruchy menstruačního cyklu)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
ano může vést a proč si neudělat krevní obraz?Silná menstruace nevedé ke ztratě vitaminů a minerálů.
Ná základě KO se určí chudokrevnost.
S pozdravem,MUDr Ilič
| Basic member |
Dobrý den, silná menstruace může vést k Vaší anemizaci - tedy chudokrevnosti. Je pak logické, že se cítíte unavená či oslabené. Anémii je nutno potvrdit nebo vyloučit odběrem krevního obrazu a stanovením krevního barviva a dalších parametrů. Dále je nutno odlišit tzv. silnou menstruaci od organické příčiny silnějšího krvácení - např. je nutno vyloučit polyp děložní sliznice, děložní myomy apod. Pak je možno nabídnou pacientce řešení. Hormonální antikoncepce před 10 lety nenabízela takové množství produktů jako dnes, lze tedy vybrat preparát, na kterém nebudete tloustnout. Existuje i tzv. gestagenní antikoncepce, jejíž podání vede k výraznému zeslabení menstruačního krvácení, případně dochází k vymizení menstruace úplně. Každý případ je individuální, tedy i ten Váš, tudíž je nutné Vám "ušít" řešení na míru. To bohužel téměř nikdy nejde prostřednictvím internetové poradny :-) Zdravím. J. Řičánek
návštěvník
Počet příspěvků: 1
dobrý den, po 2 porodech trpím velmi silnou menstruací,po poslední preventivní prohlídce zjištěny malé myomy, hormonální antikoncepci neužívám kvůli křečovým žilám, moje gynekoložka mi doporučila vnitroděložní tělísko Mirena,je toto jediné řešení nebo je možná ještě nějaká jiná léčba? za odpověd předem děkuji Kateřina 34let
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?