Dobrý den,chtěla jsem Vás poprosit o radu.Již 2 měsíce nemám menstruaci poslední byla 28.3. a kočila mi 3.4. od té doby nic!Test jsem si dělala negativní dnes jsem byla u svého doktora který mi řekl že mám zvětšenou sliznici,pokoušíme se už jakou dobu o miminko bez uspěchů,je to tím že je ta sliznice zvětšená a je možnost že by bránila v otěhotnění!A jak se dá léčit,doktor mi říkal že je možnost být těhotná ale že to nemusí být ještě vidět a pokud se menzes nedostaví začnemne léčit hormonálně.Předem děkuji za odpověď
Absence menzes a zvětšená sliznice
(Diskuze k tématu Poruchy menstruačního cyklu)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den.
Vysoká sliznice nebrání otěhotnění, spíše naopak.
V současnosti stále ještě můžete být těhotná, s tím, že k otěhotnění došlo před cca 10-14 dny, čili UZ ani gravitest ještě nemusí graviditu prokázat. Odpoví opakované UZ vyšetření nebo znovu provedený gravitest. Další možnou příčinou vynechání menstrauce je problém s ovulací. Pak chybí hormon druhé poloviny cyklu - progesteron. Cyklus není "uzavřen", sliznice v děloze stále roste. Tuto situaci vyřeší injekce s látkou podobnou progesteronu - Agolutin. Tato injekce neuškodí, i kdyby šlo o těhotenství. Podrobně o možnostech léčby event. viz www.gest.cz v kapitole Léky.
S pozdravem
MUDr. Jan Šulc
Dobrý den,
jak vysoká je sliznice , jinak je normální že je před menstruaci vysoká nebo před těhotenstvím,
S pozdravem,
MUDr Ilič
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?