Nitroděložní úmrtí plodu

(Diskuze k tématu Rizikové těhotenství)

Nitroděložní úmrtí plodu

Dobrý den,v 25.týdnu těhotenství mi vyvolali porod pro absenci srdečních ozev.V pitevní zprávě stojí: placenta váhy 265g,o průměru 130mm.Úpon pupečníku je téměř centrální.Blány jsou jemné a průhledné.Infarkty v placentě jsme nenalezli.Histologická stavba pupečníku i placenty nevybočuje z obvyklých mezí.plod váhy 340g,délka hlava-pata 310mm.Jde o macerovaný plod bez zevních a vnitřních malformací.
Chtěla bych se zeptat,jestli nevíte co se stalo.Těhotenství probíhalo bez komplikací,UTZ ve 20.týdnu neprokázal vývojové vady a ostatní UTZ také vždy vpořádku.
Nemohlo se jednat o obtočený pupečník,nebo přilehlý pupečník vzhledem k nízké váze plodu?Ve 20.týdnu plod vážil 320g dle UTZ a pak jakoby přestal nabírat na váze.Děkuji za odpověď.

10.9.2010 10:17

Probíhá odesílání formuláře

RE: Nitroděložní úmrtí plodu

Dobrý den, to je mi opravdu líto. Pokud ani pitva neobjevila příčinu úmrtí plodu, můžeme se o příčině pouze dohadovat.Pravděpodobně bylo narušeno cévní zásobení plodu, i vámi popsané varianty jsou možné. Přeji vám , aby další těhotenství proběhlo v pořádku.

10.9.2010 10:26

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Nitroděložní úmrtí plodu

Dobrý den,

je mě líto ale na základě éto zprávy nelze zjistit příčinu,toto nemusí mít žádný negativní vliv na osud další gravidity,při které Vám přejí hodně
štěstí,

S pozdravem,MUDr Ilič

11.9.2010 14:11

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?