Dobrý den,v 25.týdnu těhotenství mi vyvolali porod pro absenci srdečních ozev.V pitevní zprávě stojí: placenta váhy 265g,o průměru 130mm.Úpon pupečníku je téměř centrální.Blány jsou jemné a průhledné.Infarkty v placentě jsme nenalezli.Histologická stavba pupečníku i placenty nevybočuje z obvyklých mezí.plod váhy 340g,délka hlava-pata 310mm.Jde o macerovaný plod bez zevních a vnitřních malformací.
Chtěla bych se zeptat,jestli nevíte co se stalo.Těhotenství probíhalo bez komplikací,UTZ ve 20.týdnu neprokázal vývojové vady a ostatní UTZ také vždy vpořádku.
Nemohlo se jednat o obtočený pupečník,nebo přilehlý pupečník vzhledem k nízké váze plodu?Ve 20.týdnu plod vážil 320g dle UTZ a pak jakoby přestal nabírat na váze.Děkuji za odpověď.
Nitroděložní úmrtí plodu
(Diskuze k tématu Rizikové těhotenství)
jezinka84
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
10.9.2010 10:17
Probíhá odesílání formuláře
MUDr. Jaroslava Marková
Praktické lékařství pro dospělé
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, to je mi opravdu líto. Pokud ani pitva neobjevila příčinu úmrtí plodu, můžeme se o příčině pouze dohadovat.Pravděpodobně bylo narušeno cévní zásobení plodu, i vámi popsané varianty jsou možné. Přeji vám , aby další těhotenství proběhlo v pořádku.
10.9.2010 10:26
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Dobrý den,
je mě líto ale na základě éto zprávy nelze zjistit příčinu,toto nemusí mít žádný negativní vliv na osud další gravidity,při které Vám přejí hodně
štěstí,
S pozdravem,MUDr Ilič
11.9.2010 14:11
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení? Soutěž