Dobrý den. Potřebuji se poradit. Je mi 22let. Řeklo mi víc doktorů,že budu a mám rizokové těhotenství. Ale nedávno jsem se zaregistrovala u lékaře s nadstandartní péčí, byla jsem u něj jen jednou a nebylo moc času, ale řekl,že to nemám dokázané,pokud mi to neřekli při laparoskopické operaci,ale takto je pro mně vhodný císařský řez.Laparoskop.operaci jsem měla jedině ve 13ti letech,kdy mi nikdo ani neřekl,že mi nebudou operovat jen appindex,ale také cistu.Nikdo mě ani mé rodiče na žádnou vrozenou vadu neupozornil.To se ostatní doktoři divili.Na každém vaginálním ultrazvuku to jde ale vidět.Nejen rozdvojená,ale i zahnutá a snad i v srdcovitém tvaru.. Vždy jsem měla v minulosti nějaké problémy..náchylnost na nastydnutí,opakované záněty děložního hrdla. Zjistila jsem těhotenství v 5.týdnu. Nyní při 8.týdnu těhotenství mám stále strach o zdrví dítěte..To, že je mi stále na zvracení,nechutě k jídlu,občas na omdlení je asi normální,ale některé křeče mě trápí,zvlášťˇpo chvilkové námaze jako je třeba luxování..Nadešli bolesti,že jsem šla až k zemi,tak jsem si šla ihned pomalu vyčerpaná lehnout. Než jsem zjistila těhotenství jsem skončila v práci. Teď si hledám jiné nenamáhavé zaměstnání,nejlépe se zkrácenou prac.dobou,pokud mě vůbec někde přijmou..Rodina,příbuzní mi radí,aby mi lékař potvrdil rizikové těhotenství, ať raději nepracuji a starám se o zdraví.Mám ale obavy, že bych ani tak žádný finanční příjem neměla vzhledem k tomu,že nejsem v prac.poměru.Prosím, mohl by mi někdo s tím poradit? Co mám dělat? či nedělat?jak po zdravotní stránce, tak i té pracovní? Děkuji předem a přeji hezký den.
Rady pro rizikové těhotenství
(Diskuze k tématu Rizikové těhotenství)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Praha
Počet příspěvků: 159
Dobrý den, z toho co jste mi napsala nejsem moc moudrá. Pokud máte vrozenou vadu dělohy (záleží na typu vady - zdvojená děloha, částečná přepážka, srdcovitrá děloha, ..), tak by jste podle mého názoru měla mít rizikové těhotenství, protože v těchto případech je vyšší riziko spontálního potratu. Nevolnosti, zvracení, nechutenství, mírné tlaky v podbříšku z růstu dělohy jsou vfelmi časté, většinou odezní okolo 12. týdne gravidity. vámi popisované silné křečovité bolesti v podbříšku nejsou zcela normální. Doporučovala bych si o tom pohovořit s vaším gynekologem ev. zvážit setrvání v pracovní neschopnosti. S pozdravem MUDr. Hrochová
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den Evelinko reaguji na vaši diskuzi .I já mněla tekrát stejný problém v 17 letech zjistily mi že mám rozdvojenou dělohu uterus bikornis je tomu 10 let mněla jsem rizikové těhotenství a bylo to lepší dost často jsem krvácela doktoři mněli strach,že to nedonosim .Dneska vim že už je naše zdravotnictví natom lépe než před 10 lety.V tvých 13 letech ti to ani říct nemohly ani rodičům ,většinou se to zjistí prvnim těhotenství tak jako umně a u tebe .Dneska čekám druhé miminko a chodim na UZ každý týden ,pocity na zvracení a omdlévání ,zatmněni před očima apod .Taky nemam práci a to bydlíme v Praze dneska nechce nikdo těhotnou zamněstnat proto jem na uřádu práce.Pokud jsi ale skončila zamněstnání a není tomu ani mněsíc můžeš jít ještě marodit na bývalého zamněstnavatele,ale nesmíš být na Uřadu práce .Po porodu bys mněla zajít na socálku a tam ti budou vyplácet rodičovský příspěvek který si vybereš.Pokud bys chtěla s něčim poradit kontaktuj mně na emailu anisek123@seznam.cz Prěji krásný den
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?