Nález na čípku?

(Diskuze k tématu Screening karcinomu děložního čípku)

Nález na čípku?

Dobrý den, při preventivní prohlídce u gynekologa mi vyšla špatně cytologie a lékař mě posílá na kolposkopii s AGC NOS.Můžete mi prosím vysvětlit jestli chápu dobře, že mám nález na čípku ?Chodím pravidelně na kontrolu a poslední cytologie před rokem vyšla 1 a nyní je 6.Je možné za rok tak prudká změna ?Děkuji

23.11.2010 12:14

Probíhá odesílání formuláře

RE: Nález na čípku?

Asi v listopadu 2010 mi gynekoložka předepsala Vagifem - je mi 60 roků a údajně mi měl pomoci odstranit pocit suché sliznice apod. Po přečtení příbalového letáku jsem silně znejistěla, neboť je v něm zmínka o nebezpečí vzniku rakoviny u žen kolem šedesátky.Na dotaz u paní doktorky jsem obdržela odpověď ve smyslu: nebojte, nic vám nehrozí. Nyní v říjnu 2011 mám jasnou diagnózu karcinom děložního čípku. Nervy nadranc a co si na paní doktorce dnes vezmu?? Btw. cca v únoru 2011 jsem měla cytologii údajně v pořádku.Prosím o posouzení a moc děkuji. Ludmila

22.10.2011 19:34

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Nález na čípku?

Dobrý den,

bohužel cytologii se zjisti asi 50 orocent karcinomu v CR tak že ten výsledek klidně mohl být negativní,další podrobnosti ohledně diagnozy neuvádite tak že nic více k tomu Vám nemúžu říc.Přejí Vám hodně stěsti a brzke uzdravení,

S pozdravem ,

MUDr Iliíč

23.10.2011 11:31

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?