Dobrý den. Potřebovala bych odbornou radu. Minulou středu tj(9.2) jsme mela po 7denní pauze užít svůj prvni prášek z platíčka,jenže jsem na nej zapomela a užila jej až další den asi v 15:00(tudíž uběhlo více jak 12 hodin)Tak jsme užila ve čtvrtek(10.2)2 prášky.V příbalovém letáku bylo napsáno,žebych se měla ještě 7 dní chránit jinak.Tak jsme od čtvrtka(10.2) do středy(16.2)vychazí to 7 dní) neměla pohlavní styk.16.2 jsme užila prášek v mou dobu a asi za 3 hodiny poté jsme měla se svým přitelem nechráněný sex.Je možné,že můžu otěhotnět,ikdyž to byl již 7 den a prášek byl užitý?Dekuji za odpoved.
- Indikace
- Diskuze
- Lékaři a kliniky
Tableta vynechaná v prvním týdnu
(Diskuze k tématu Vynechání antikoncepce v tabletách)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
pravděpodobnost je velicí malá,
S pozdravem,
MUDr Ilič
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
včera jsem zapomněla užít antikoncepci (Yadine)v 1.týdnu užívání(3. tableta z platíčka), užila jsem ji až po 18-ti hodinách. V příbalovém letáku je uvedeno, že musím dalších 7 dní užívat další antikoncepční opatření, v tom problém nevidím. Ale měla jsem pohlavní styk 3 dny před tím než jsem zapomněla užít antikoncepci, je tu opravdu možnost, že můžu otěhotnět nebo je šance minimální? Je nutné v tomto případě vyhledat lékaře, nebo stačí počkat, zda se po dobrání celého platíčka dostaví menstruace jako obvykle.
Děkuji za odpověď
Dobrý den,
šance na graviditu je minimální,
S pozdravem ,
MUDr Ilič
návštěvník
Dobrý den,
mám antikoncepci Lindynette 20. Teprve s ní začínám(1.platíčko). První prášek se má vzít první den menstruace a pak se má v užívání normálně pokračovat pořád dál, tedy tak jsem to pochopila.
Jenomže já jsem si vzala první prášek dobře, první den menstruace. Poté jsem dva dny vynechala a dnes jsem si zas prášek vzala.. Když teď budu v braní normálně pokračovat než doberu platíčko, chtěla bych se zeptat. Bude antikoncepce účinná třeba kdybych měla za 4 dny pohlavní styk? Neotěhotním?
S žádnou antikoncepcí nemám zkušenost, proto se ptám vás. Prosím o rychlou odpověď. Předem mockrát děkuji. Jitka
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci Lindynette 20 a zapomněla sem si vzít 7. a 8. prášek. Jak mám postupovat dál? Děkuji za odpově´d.
návštěvník
Dobrý den,
beru antikoncepci Lindynette 20. Nové platíčko začínám vždy v sobotu. Tentokrát jsem ale zapomněla a vzpomněla si až v neděli večer a tak jsem si vzala nedělní pilulku. Sobotní jsem nechala v platíčku. Nebrala jsem tedy dvě naráz. Zajímá mě, jestli mám vzít všech 21 tabletek, tudíž by má vždy první tabletka byla poslední a cyklus by se mi posunul o den nebo ji nemám brát a další platíčko začít brát jako obvykle? A jak moc nejsem chráněna před početím?
Děkuji za odpověď.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den. Beru antikoncepci a ve středu jsem si zapomněla vzít prášek a měla jsem se svým přítelem sex ovšem nedošlo k ejakulaci. Prášek jsem si vzala až na druhý den v ten samý čas, kdy si je beru vždycky jelikož jsem si až v tu dobu všimla, že jsem zapomněla tabletu ve středu užít. Mohlo by to něco znamenat? Děkuji za odpověď
Dobrý den,
pravděpodobnost selhání antikoncepce je malá ale pro jistotu je možno provést transvaginální UZ a zjistit si velikost sliznice a folikulární růst,
S pozdravem,
MUDr Ilíč
návštěvník
Dobrý den. Beru antikoncepci a ve středu jsem si zapomněla vzít prášek a měla jsem se svým přítelem sex ovšem nedošlo k ejakulaci. Prášek jsem si vzala až na druhý den v ten samý čas, kdy si je beru vždycky jelikož jsem si až v tu dobu všimla, že jsem zapomněla ve středu užít tabletu. Mohlo by to něco znamenat? Děkuji za odpověĎ
návštěvník
Dobý den,
užívám antikoncepci Maitalon. V poslední den prvního týdnu a taky první den 2.týdnu jsem zapoměla užít 7. a 8.pilulku z blistru. Když jsem si v 9.den vzpoměla, užila jsem dvě tablety a v následujících dnech se dostavilo slabé krvácení. Ve 14.den jsem měla nechráněný pohlavní styk.
Prosím Vás, je pravděpodobné, že bych otěhotněla?
Děkuji za odpověď.
návštěvník
Dobrý den,
prosím o radu. V prvním týdnu užívání jsem se zpozdila s užítím 3 tabelt. První jsem si vzala později přesně o 12 hod., druhou dokonce o 14 hodin a třetí také přesně o 12 hodin. V předešlém týdnu jsem měla pohlavní styk. Nyní mám slabé krvácení. Nevím jak postupovat. Velice děkuji za radu.
(antikoncepce Logest)
jediná rada je, myslete na pravidelné užívání tablet. Nyní nemůžete nic napravit.
dr texl
návštěvník
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je nějaké riziko otěhotnění. Měla jsem pohlavní styk( v sobotu) a v neděli jsem zapomněla užít prášek( byl to 7. prášek z HA). Nedělní prášek jsem si vzala v pondělí.
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?