Tableta vynechaná v prvním týdnu

(Diskuze k tématu Vynechání antikoncepce v tabletách)

Tableta vynechaná v prvním týdnu

Dobrý den. Potřebovala bych odbornou radu. Minulou středu tj(9.2) jsme mela po 7denní pauze užít svůj prvni prášek z platíčka,jenže jsem na nej zapomela a užila jej až další den asi v 15:00(tudíž uběhlo více jak 12 hodin)Tak jsme užila ve čtvrtek(10.2)2 prášky.V příbalovém letáku bylo napsáno,žebych se měla ještě 7 dní chránit jinak.Tak jsme od čtvrtka(10.2) do středy(16.2)vychazí to 7 dní) neměla pohlavní styk.16.2 jsme užila prášek v mou dobu a asi za 3 hodiny poté jsme měla se svým přitelem nechráněný sex.Je možné,že můžu otěhotnět,ikdyž to byl již 7 den a prášek byl užitý?Dekuji za odpoved.

21.2.2011 21:44

Probíhá odesílání formuláře

RE: Tableta vynechaná v prvním týdnu

Dobrý den,

pravděpodobnost je velicí malá,

S pozdravem,

MUDr Ilič

22.2.2011 12:20

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Vynechaná tableta v 1. týdnu

Dobrý den,

včera jsem zapomněla užít antikoncepci (Yadine)v 1.týdnu užívání(3. tableta z platíčka), užila jsem ji až po 18-ti hodinách. V příbalovém letáku je uvedeno, že musím dalších 7 dní užívat další antikoncepční opatření, v tom problém nevidím. Ale měla jsem pohlavní styk 3 dny před tím než jsem zapomněla užít antikoncepci, je tu opravdu možnost, že můžu otěhotnět nebo je šance minimální? Je nutné v tomto případě vyhledat lékaře, nebo stačí počkat, zda se po dobrání celého platíčka dostaví menstruace jako obvykle.

Děkuji za odpověď

1.5.2011 20:39

Kvalitní  (3)    Nekvalitní  (0)
RE: Vynechaná tableta v 1. týdnu

Dobrý den,

šance na graviditu je minimální,

S pozdravem ,

MUDr Ilič

2.5.2011 10:32

Vynechání antikoncepce v 1. týdnu

Dobrý den,
mám antikoncepci Lindynette 20. Teprve s ní začínám(1.platíčko). První prášek se má vzít první den menstruace a pak se má v užívání normálně pokračovat pořád dál, tedy tak jsem to pochopila.
Jenomže já jsem si vzala první prášek dobře, první den menstruace. Poté jsem dva dny vynechala a dnes jsem si zas prášek vzala.. Když teď budu v braní normálně pokračovat než doberu platíčko, chtěla bych se zeptat. Bude antikoncepce účinná třeba kdybych měla za 4 dny pohlavní styk? Neotěhotním?

S žádnou antikoncepcí nemám zkušenost, proto se ptám vás. Prosím o rychlou odpověď. Předem mockrát děkuji. Jitka

7.5.2011 18:44

Zapomenutá tableta

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Beru antikoncepci Lindynette 20 a zapomněla sem si vzít 7. a 8. prášek. Jak mám postupovat dál? Děkuji za odpově´d.

16.8.2011 10:00

Zapomenutá první pilulka

Dobrý den,
beru antikoncepci Lindynette 20. Nové platíčko začínám vždy v sobotu. Tentokrát jsem ale zapomněla a vzpomněla si až v neděli večer a tak jsem si vzala nedělní pilulku. Sobotní jsem nechala v platíčku. Nebrala jsem tedy dvě naráz. Zajímá mě, jestli mám vzít všech 21 tabletek, tudíž by má vždy první tabletka byla poslední a cyklus by se mi posunul o den nebo ji nemám brát a další platíčko začít brát jako obvykle? A jak moc nejsem chráněna před početím?
Děkuji za odpověď.

16.11.2011 14:12

Kvalitní  (4)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den. Beru antikoncepci a ve středu jsem si zapomněla vzít prášek a měla jsem se svým přítelem sex ovšem nedošlo k ejakulaci. Prášek jsem si vzala až na druhý den v ten samý čas, kdy si je beru vždycky jelikož jsem si až v tu dobu všimla, že jsem zapomněla tabletu ve středu užít. Mohlo by to něco znamenat? Děkuji za odpověď

29.1.2012 13:53

Dobrý den,

pravděpodobnost selhání antikoncepce je malá ale pro jistotu je možno provést transvaginální UZ a zjistit si velikost sliznice a folikulární růst,

S pozdravem,

MUDr Ilíč

29.1.2012 14:41

Dobrý den. Beru antikoncepci a ve středu jsem si zapomněla vzít prášek a měla jsem se svým přítelem sex ovšem nedošlo k ejakulaci. Prášek jsem si vzala až na druhý den v ten samý čas, kdy si je beru vždycky jelikož jsem si až v tu dobu všimla, že jsem zapomněla ve středu užít tabletu. Mohlo by to něco znamenat? Děkuji za odpověĎ

29.1.2012 13:54

Tableta vynechaná poslední den prvního týdnu

Dobý den,
užívám antikoncepci Maitalon. V poslední den prvního týdnu a taky první den 2.týdnu jsem zapoměla užít 7. a 8.pilulku z blistru. Když jsem si v 9.den vzpoměla, užila jsem dvě tablety a v následujících dnech se dostavilo slabé krvácení. Ve 14.den jsem měla nechráněný pohlavní styk.
Prosím Vás, je pravděpodobné, že bych otěhotněla?
Děkuji za odpověď.

30.1.2012 11:47

zpoždění v užívání tablet v prvním týdnu

Dobrý den,
prosím o radu. V prvním týdnu užívání jsem se zpozdila s užítím 3 tabelt. První jsem si vzala později přesně o 12 hod., druhou dokonce o 14 hodin a třetí také přesně o 12 hodin. V předešlém týdnu jsem měla pohlavní styk. Nyní mám slabé krvácení. Nevím jak postupovat. Velice děkuji za radu.
(antikoncepce Logest)

7.2.2012 15:46

RE: zpoždění v užívání tablet v prvním týdnu

jediná rada je, myslete na pravidelné užívání tablet. Nyní nemůžete nic napravit.
dr texl

8.2.2012 08:42

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je nějaké riziko otěhotnění. Měla jsem pohlavní styk( v sobotu) a v neděli jsem zapomněla užít prášek( byl to 7. prášek z HA). Nedělní prášek jsem si vzala v pondělí.

16.4.2012 18:55

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?