Vazeny pane doktore,
rada bych se zeptala, jestli se da gynekologickym vysetrenim zjistit pacientce, ze je nebo muze byt HIV pozitivni?Na vysetreni chodim preventivne, kdyz jsem nedavno mela gyn.potize, doktor mi udelal vysetreni, stery, ale nerekl kam se to posila(zda na virologii,...), vysledek byl negativni. Da se to tedy diagnostikovat nebo poznat i timto zpusobem, nebo jen krevnim vysetrenim? Mam staleho partnera 5 let, ale nikdy jsem nebyla se testovat a ted se o tom hodne mluvi v mediich az to cloveka desi.
Moc dekuji za odpoved
Hope
Zjištění HIV při gyn. vyšetření?
(Diskuze k tématu Vyšetřovací metody v gynekologii)
hope
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
26.2.2009 22:58
Probíhá odesílání formuláře
MUDr. Jiří Táborský
Gynekologie a porodnictví
Brno
Počet příspěvků: 7
| Basic member |
Brno
Počet příspěvků: 7
Dobrý den, HIV pozitivita se gynekologickým vyšetřením zjistit nedá. Vyšetření je možné odběrem krve a můžete ho jako samoplátkyně žádat u svého gynekologa nebo praktického lékaře. Podle místa bydliště rovněž v centrech, které bývají při infekčních klinikách.
27.2.2009 07:43
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
MUDr. Veronika Hrochová
Gynekologie a porodnictví
Praha
Počet příspěvků: 159
| Basic member |
Praha
Počet příspěvků: 159
Dobrý den, HIV positivita se zjišťuje jen krevnímy testy, které se běžně dělají pouze u těhotných pacientek. O toto vyšetření si můžete zažádat sama a samozdřejmě za úhradu. S pozdravem MUDr. Hrochová
2.3.2009 08:56
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení? Soutěž