Dobry den. Mam taky problem. 27.04.2010 mi bolo vykonane UPT v 5tyz. tehotenstva. Pot 3. dnoch som si urobila tehotensky test a ukazalo sa, ze moja gravidita stale pretrvava. Zasla som si za Gynekologickou na kontrolu. Vysetrila ma a tiez sa jej to nepozdavalo. Zrejme sa im to nevydarilo ako malo. Dodala. Poslala ma do nemocnice na ultrazvukove vysetrenie.Tehotenskemu testu sa vysmiali, ze to je zbytocne robit po UPT. Tam sa ukazalo, ze zrejme tehotna uz nie som - vysetrenie ultrazvukom. Ze tam nic take nevidia. Ale co ak ide o mimomaternicove tehotenstvo? Po akom case mi tehotensky test ukaze spravnu odpoved? Neviem komu verit a co dalej robit. Prosim pomozte.
Nevydarene UPT?
(Diskuze k tématu Vyšetřovací metody v gynekologii)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
HCG může strvávt v krvi po přerušení gravidity klidně několik týdnu.....Jak může jít o mimoděložní když před zákrokem bylo potvrzené těhotenství v děloze ?Chyba byla že jste si dělalatest z moči Pokud nemáte jine potíže tak můžete být klidná S pozdravem ,MUDr Ilič
návštěvník
Počet příspěvků: 7
Ani neviete, ako ste mi teraz pomohol. Po tom vsetkom, co som prezila. Mala som strach, lebo jeden lekar mi po vysetreni hovori, ze zrejme to nadalej pretrvava a iny zase, ze na ultrazvuku tam nic nevidi. Takze zrejme uz tehotna nie som? Ten test som si robila, lebo na internete som zahliadla ako tam jeden lekar pise, ze je mozne si ho urobit kedykolvek. A ze taketo tehotenstvo po nevydarenom UPT je mozne. Dakujem Vam za odpoved.
Dobrý den.
Buďte zcela v klidu. Věřte ultrazvukovému nálezu. Pozitivita těhotenského testu přetrvává po přerušení těhotenství i několik týdnů, v krvi i v moči. Jde o zcela normální stav. Důležité je, abyste neměla potíže - bolesti, teplotu. Neměla byste ani krvácet dále než týden. Mimoděložní těhotenství je velmi nepravděpodobné, tedy za předpokladu, že před interupcí byla prokázána gravidita v děloze. Doporučuji vyčkat menses. Ty by měly přijít do 6 týdnů. Teprve přetrvávání pozitivity těhotenského testu po menses by již bylo nutné považovat za patologii. Jde pak o velmi vzácný stav nazývaný trofoblastická nemoc.
MUDr. Jan Šulc
návštěvník
Počet příspěvků: 7
Dakujem za odpoved.
Len si neviem vysvetlit odpoved od gynekologicky. Ze zrejme sa im ten zakrok nevydaril. Jej sa zdalo po vysetreni bez UTZ, ze deloha je stale velka. Ze som zrejme stale tehotna. Je to lekar predsa. Nemala by som sa objednat k inemu gynekologovi, na nove UTZ? Mohla sa gynekologicka pri beznom vysetreni zmylit?
Dobrý den,
nelze dále hodnotit Váš stav bez vyšetření a proto Vám doporučují navštívit Vašeho gynekologa a zdělit mu tu co zde píšete jistě Vám pomůže a myslím si že se zbytečně trápite
S pozdravem MUDr Ilič
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?