Jsem 40letá žena.Mám dva sny 19 a 14 let.Dlouhá léta jsem brala HA,ale protože mi selhala a to 2x,otěhotněla jsem i přes užívání HA a v obou případech jsem to řešila potratem,dnes už nic neberu.
Při posledním(druhém) potratu se stalo,že jsem po 14 dnech od zákroku začala silně krvácet a bylo to potřeba udělat znovu.Jenže při této revizi mi protrhli dělohu,prý malá ranka...Po té jsem asi rok vůbec nemenstruovala,prý jsem měla málo tekutiny do které uzrává vajíčko.Pak se mi menstruace vrátila - docela bolestivě ale mám ji.Nijak se nechráníme,manžel sice dává (někdy)pozor,ale od té doby jsem neotěhotněla.Což mi přijde zvláštní,když před tím jsem otěhotněla i přes užívání HA.Chci se zeptat : Myslíte,že je možné,že jsem vlastně sterilizována,že už mi "nehrozí" těhotenství?Myslím tím protržení dělohy a rok bez menstruace.Občas mne napadne myšlenka na další dítě ,ale vlastně nevím,zda moje tělo ještě může.Prosím o posouzení.Lenka
Jsem sterilizována???
(Diskuze k tématu Záněty v gynekologii)
lm2209
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
2.9.2010 11:48
Probíhá odesílání formuláře
MUDr. Jaroslava Marková
Praktické lékařství pro dospělé
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 619
![]() | Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 619
Dobrý den, to , co jste prodělala neznamená, že již nemůžete otěhotnět. Dělohu máte, menstruujete, take hormony fungují. Je možné , že pravděpodobnost dalšího těhotenství je snížená, ale rozhodně bych se na to nespoléhala. Pokud již další dítě nechcete, používejte vámi vybranou antikoncepční metodu, abyste již nemusela podstoupit další interrupci.
5.9.2010 18:41
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?