Poranění pochvy

(Diskuze k tématu Záněty v gynekologii)

Poranění pochvy

Dobrý den,

potřebovala bych poradit. Cca před měsícem jsem měla poševní mykózu. Po vyléčení, při prvním styku mi praskla kůže ve spodní části "vchodu" do pochvy. Ranka je asi půl cm dlouhá. Dostala jsem na to kalciovku, ale moc se mi to nehojí. Chtěla bych poradit s něčím co by urychlilo hojení.

Předem děkuji za odpověď

s pozdravem Kinská

27.11.2008 15:00

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Poranění pochvy / 27.11.2008 15:00

Dobrý den, doporučuji oplachy v dubové kůře. Má hojivé a protizánětlivé účinky. Eventuelně aplikovat Canesten krém, který je volně prodejný v lékárně. S pozdravem Mudr. Hrochová

28.11.2008 11:14

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Odpověd na Poranění pochvy / 27.11.2008 15:00

Děkuji za Vaši odpověď, právě že jsem užívala krém Clotrimazol,což je něco podobného-ale tím,že jsem při autostimulaci objevila na dané hračce krev-ať už z poranění nebo ze zrovna začnuté menstruace, tak jsem krém i tablety užívat přestala ,protože na obalu píšou ,že během menstruace se to užívat nemá- nevíte proč? A zda jde opravdu o krvácení- dělala jsem si to tubou od lepidla,ůzkou- z plastu,takže jsem netušila že by se mohlo něco poranit,ale teď se dívám,že na jejím konci je takový spár-tím se asi mohlo uvnitř pochvy něco poranit- jenže já se bojím,že mě přes tu krev pan doktor ani nebude chtít vyšetřit a že tam nic neobjeví-nepozná.. takže druhý den zavádím tampóny a krvácení trochu slábne a vlastně vůbec nevím jestli jde o menses nebo nějakou ránu. :-(

25.8.2010 18:08

RE: RE: Odpověd na Poranění pochvy / 27.11.2008 15:00

A mohla bych se ještě zeptat, jak se ty výplachy provádí a zda to nemůže nějak uškodit? Děkuji za vaší chvilku

25.8.2010 18:11

RE: RE: RE: Odpověd na Poranění pochvy / 27.11.2008 15:00

Dobrý den, pokud šlo o drobné poranění, tak to by mělo do několika minut přestat krvácet díky srážlivosti krve, takže pokud krvácíte 2. den, pravděpodobně jde o menstruaci. Souhlasí to s termínem, kdy jste ji měla dostat? To byste si musela způsobit vážné zranění, aby to takto krvácelo.Užívání léků během menstruace nemá moc smysl, protože účinné látky krev vyplavuje. Jinak návštěvy lékaře se nebojte, gynekologové jsou zvyklí na ledacos, ale myslím, že to ani nebude nutné

27.8.2010 20:47

RE: Poranění pochvy

Dobrý den, potřebovala bych prosím poradit, užívám třetí den vaginální mast a tablety na plíseň a dnes jsem si mechanicky slabě poranila pochvu a ta začla krvácet(jen trochu), četla jsem v diskuzích, že to může přejít samo ale můžu dál užívat ty vaginální tablety? Je to konkrétně clotrimazol. Děkuji předem moc za odpověď. Veronika

23.8.2010 21:00

RE: RE: Poranění pochvy

Dobrý den, ano ,nepřerušujte užívání.

24.8.2010 15:10

RE: RE: RE: Poranění pochvy

Děkuju za odpověď, bohužel už jsem jednu tabletu vynechala, nedokážu totiž rozpoznat zda dané krvácení je z poranění při zavedení méně vhodné "hračky" do pochvy- nebo zda by to mohla být náhoda a zrovna ve chvíli stimulace došlo k začátku menstruačního krvácení- pocity jsem u toho měla obdobné-bolest pánevního dna atd. ale taky hodně dělá sugesce, takže jsi teď opravdu nejsem jistá, protože lékař mě během krvácení nemůže vyšetřit(nebo ano?)??? Myslíte, že by tam uviděl i přes tu krev co a kde přesně se stalo,myslím jako podráždilo-v pochvě? Váhám jestli se objednat,je mi to trapné-druhý den používám tampóny.. Prosím ještě o odpověď,Děkuji moc

25.8.2010 17:51

Dobrý den chtěla bych se zeptat,nejakým zpusobem doslo poraneni prave strany pysku jedna se asi o 1cm trhlinku, tak se chci zeptat zda je nutne navstivit lekare nebo se to zhoji samo a zda to nejak lecit? predem dekuji za odpoved.
Veronika.

3.1.2012 11:49

Dobrý den,
mám drobný problém. Den před použitím nevhodné sexuální hračky, jsem měla lehký krvácivý výtok, byť mám týden před menstruací. Po použití sexuální hračky, krev dále(nevím, zda ve formě výtoku) lehounce tekla. Nevím, zda by mohlo jít o poranění nebo o pokračování výtoku.
Děkuji za radu.

14.1.2012 13:21

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?