Dobrý den. Je mi 16 let a mám už přes rok problém s poševní mykózou. Už je to rok, co sem začala chodit na gynekologii a mám rok stálého přítele. Gynekolog už mi předepsal různé tablety na vkládání, ale pomohly jen na pár týdnů, někdy ani na chvíli. Věcem, které by mi to mohly způsobovat se vyhýbám. S doktorem sem se poradila o Wobenzimu, beru ho teprve 2 měsíce, tak doufám, že mi pomůže. V prosinci sem byla i na výtěru a dal mi prášky na vkládání, které sem už před tím měla 2x. Dobrala jsem je v neděli a cítila jsem se dobře. Dnes jsem měla pohlavní styk se svým přítelem, všechno je dobrý, ale po sexu mě to pálilo okolo poševního vchodu, jako bych tam měla trhlinky. Abych pravdu řekla, tak to mám po každým pohlavním styku. Už si nevím rady, čím by to tak mohlo být. Moc děkuji za odpověď.
Poševní mykóza
(Diskuze k tématu Záněty v gynekologii)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Počet příspěvků: 79
Dobrý den, pokud trpíte po každém pohlavním styku pálením okolo poševního vchodu, je možné že se opravdu jedná o drobné trhlinky( možné způsobení drsnějším pohlavním stykem). Doporučuji oplachy v dubové kůře, kterou můžete zakoupit v lékárně. Potom bych zkusila i používat tzv. intimní gel na zvlčení při styku, takže by nemuselo dojít k častému poranění poševní sliznice. Jako prevenci poševních mykóz si můžete v lékarně zakoupit lactobacilus, který je normální poševní flórou. S pozdravem Dvořáková Petra
Při neznalosti lokálního nálezu Vám nikdo nemůže seriosně poradit s Vaším problémmem.Pokud je všechno tak ,jak píšete a obtíže trvají déle nežli rok, požádal bych ošetřujícího lékaře o zajištění konsultace na vyšším odborném pracovišti. Mikl Aleš
návštěvník
Počet příspěvků: 10
Dobrý den, kvůli chronicke mykoze (cca 20 dni v měsíci), krvaceni mimo cyklus, častým zánětům močových cest a inkontinenci (je mi 25 a jsem bezdětná) jsem požádala o virologii. Bohužel mi byly zjištěny chlamydie, trichomonas, ureaplasma, mycoplasma. Dostali jsme s partnerem antibiotika KLACID 500 - 1x za 24 hod. A já ještě Klacid 100. Hrozně ráda bych otěhotněla, ale obávám se že to již nepůjde. Co ještě mohu udělat proto, abych se co nejdříve vyléčila? špatně to zvládám i psychicky...Moc děkuji za každou radu.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, měla jsem po dvou letech styk s jiným mužem a od té doby jsem pociťovala mírné pálení při sex.styku. Byla jsem u svého gynekologa s tím, že k pálení dochází nejel při pohlavním styku, ale už i při čůraní. A diagnostikoval mi kvasinkovou infekci, předepsal mi Klion-D, po kterém to neskutečně pálilo, tak jsem byla u jiného a předepsal mi zavádění tablety Clotrimazol AL 100 a mast Imazol, (během léčby jsem žádný sex.styk neměla) poté co jsem dobrala čípky, přestala jsem se i mazat a byla na vyšetření. Pan doktor mi provedl stěr děložního čípku a k infekci se více nevyjadřoval, ačkoliv jsem se dotazovala. A v současné době po třech dnech od jeho návštěvy mi nepřijde, že by bylo vše ok, jelikož při pohlavním styku stále k mírnému pálení dochází. Proto bych se chtěla zeptat, jaký je způsob ještě léčby, ať už domácí (četla jsem, že pomáhá ocet a nebo bílý jogurt, acidofilní mléko) či lékařské?
Předem děkuji
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, je mi 21 let a asi rok trpím opakujícími mykozami. Vím, že stejných případl je tu stále. HA beru 5 rokem. Každý měsíc ve stejnou dobu (tj. týden před menstruací) mě začnou svědit a pálit nejdříve zevní rodila a pak i uvnitř pochvy. Můj gynekolog mi zezačátku předepisoval Gynopevarylové čípky, pak ještě jiné poševní tablety, ale stále se to vracelo. V létě my problémy uplně vymizely, ale před 2 měsícema se opět vrátily. Byla sem na preventivce a řekla gynekologovi o mým problémech napsal mi dvě tabletky-jednu sem si měla vzít ihned a duhou hned po menstruaci..ted mám tablety Gynocaps, které si mám vzít po skončení menstruace. Ale nevěřím, že se mi to vyléčí..Dost mě to trápí, už si nevím rady a nechci neustále nakazovat partnera..za každou radu budu moc vděčná!! Děkuji
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?