Objevil se mi ohromný flek velikosti palačinky opravdu veliký na stehně, ale bez zjevného přisátí klíštěte či kousnutí jiným hmyzem, ale mám kočku. Flek pálí jako při spálení, alergolog mi řekl, že by to neměla být borelioza, prý to tak nevypadá a napsal mi kortikoidní mast po které by to mělo vymizet do týdne, ale obvodní lékař řekl, že by to borelioza nejpravděpodobněji být mohla, nechal mi odebrat krev na borelie a napsal ATB klacid 500 dvakrát denně na 14 dní prý pokud budou výsledky negativní na borelie tak není třeba déle zaléčit a pokud by byly pozítivní tak mi dá ještě jedno balení. Opravdu stačí pouze 2 týdenní zaléčení v případě negativního výsledku ? Borelie přece ještě nemusí být v krvi a opravdu se včasným zaléčením ATB infekce potlačí tak aby byla opravdu zaléčená ? Děkuji za odpověď
Borelioza-délka léčby antibiotiky
(Diskuze k tématu Borrelióza)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, v časných stadiích nebo při léčbě antibiotiky může být opravdu vyšetření protilátek negativní.Váš lékař zvolil správný postup. Klacid patří mezi doporučená léčiva a délka léčby by měla být 14 dní, poté při průkazu infekce byste měla být 2 roky sledována. Tato léčba postačí k zamezení šíření infekce.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
prosím o Vaši radu ohledně léčby Borelie u 6-ti létého dítěte,chlapce (váha 20kg).
Prokázána borelie i v krvi, dle výsledků: b.afzelii IGG 2,3 pozit., b.afzelii IGM 1,6 pozit., b.garinii IGG 2,7 pozit., b.garinii IGM 1,1 pozit.. Jaterní testy by měly být v pořádku, jen trombocity pr. (PLT)-530, eozinofily 5,5. Klíštětem byl kousnut přesně před 2 měsíci, výsledky testou jsou staré týden.
Jak dlouho by se měl léčit, jak zjistit, zda byla léčba 100% účinná? Je dobré udělat nějaká další vyšetření?
Předem moc děkuji.
K.