Vážení,jsem po přeléčení antibiotikem Doxybene /užívání 4 týdny/,
v krvi již borelie není,mám však nadále bolesti při zvýšené námaze
a delší chůzi,může být ještě borelie v kloubech? Mám chronické revma a astma již řadu let. Děkuji za odpověď. Fialová
Bolesti kloubů po přeléčené borrelioze
(Diskuze k tématu Borrelióza)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, borrelióza je poměrně zákeřné onemocnění, které pokud není zaléčeno v první fázi, jeví tendenci k chronickému průběhu, kdy může mj. postihnout i klouby. Nevím, zda jste byla diagnostikována včas a včas léčena. Pokud ano, mohou být bolesti spíše příznakem revmatického onemocnění. Vzhledem k tomu , že obě tyto vaše nemoci (revma a astma) jsou vážné a západní medicínou nevyléčitelné, doporučuji vám hledat jiné tzv. alternativní cesty léčení.Pokud jste otevřena novým cestám, může vám pomoci např. etikoterapie.
návštěvník
Počet příspěvků: 5
dobrý den paní doktorko,mám dotaz krev na boreliozu-nález igg-negativní a igm-pozitivní před třemi týdny v mé krvi.má pravdu moje lékařka,když tvrdí,že to nemusí být borelioza,že mi antibiotika nedá.co jiného to může být,co to znamená?mám po borelioze problémy už 18 roků,ale dlouhé roky už jsem v krvi pozitivitu prý neměla.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Paní doktorko,děkuji za Vaši odpověď.Měla jsem borelii již třikrát a vždy po antibiotikách mi bylo řečeno,že z těla mi to již nikdy nezmizí a že je to v normě.Nyní jsem ji měla zjištěnou pozdě a tzv.chronická forma mi zůstala hraniční/při vyšetření western blok-nevím jak se to píše/.Mám problémy při jakémkoli pohybu, vše mi vyvolává bolesti,které tlumím nesteroidními antirevmat.léky, bez nich bych již byla na vozíčku ochrnutá,zatím chodím o jedné či dvou berlích a nemíním přestat s touto nemocí bojovat.Užívám bylinné tinktury na imunitu a lecitin a magnezium na srdce,léčím se i na vys.tlak.Zdravím a prosím o další radu.Děkuji.Fialová
návštěvník
dobrý den jsem po borelioze 18roků.Oléčena jsem byla antibioticky až po 7mi měsícich,protože flek se mi neudělal.Ale měla jsem akutní zánět v ruce,na který injekce ani opichy nazabíraly a tk mi vzali krev na borelii a pak ještě test zopakovali a následovala 4týdenní antib.léčba.pak mě nevím proč za tři měsíce povolali do nemocninice a penicilin infusně asi 4 týdny.Pak ještě za rok opět antibiot.léčba nevím proč.Nikdo mi nic nevysvětlil.Ovšem moje problémy a bolesti se zhoršovaly.Bolesti kloubů a vlastně celého těla,záda pálila.šíje tuhla.Motala se mi hlava třásla jsem se.Veliká únava,poškozená paměť.Jenže nikde nikdo nic nenašel.V krvi jen nějaký hraniční nález.Zánět kloubů nepotvrzen.Imunita dobrá prý.No a tak jsem furt žila v boletech až jsem měla těžké deprese.Co mi hodně pomohlo byla akupresura slečny Ivanky Tomančákové.Dostala jsem se kní už ve stavu vyhublosti,zkroucených rukou a člověka bez ůsměvu.Vylepšilo se to a tak jsem si troufla jít do továrny.Za tři týdny jsem tam vše na svém těle zase porouchala.Léčba se opakovala a moje pokusy pracovat také.Vždy to skončilo velmi bolestně.Záněty rukou krční páteře a třeba 3-4 měsíce nepřetržitých akutních bolestí.Teprve před třemi lety jsem si musela přiznat,že nemohu jít do práce.Dúchod mi zamítli,ale to nejsem jediná.Souhlasím s paní Fialovou Q10,magnezium,omega 3,bylinky jsou naši spojenci,ale hlavně se fakt musíme šetřit a nepřepínat.Všem nám přeju mírnější průběh nemoci.
návštěvník
Dobrý den paní doktorko, v roce 2010 jsem prodělal léčení po pozdě odhalené borelioze /neměl jsem flek/, zůstali mě bolesti kloubů a potíže při vyprazdňování /před léčbou jsem potíže neměla/, prodělala jsem mnoho vyšetření konečníku a střev ale nic se nezjistilo. Konečník je stažený a při stolici prasklá a tak mě jej občas sešijí ale potíže zůstávají, Je možná souvislost s boreliozou? Děkuji za odpověď.
návštěvník
Dobrý den nejsem doktorka,ale chci reagovat.Nesl\yšela jsem nikdy o takových problémech po borel.ale fakt je možné vše.Já jen chtěla napsat,že jsem trpěla zácpou a hodně mi pomohlo změnit stravu.Prostě hlavně rostlinou a celizrnnou a vločky a ovoce.Zametá to střeva a stolice jde průběžně.Pochopila jsem,že je váš problém vážnější,ale třeba by to pomohlo ulehčit konečníku.Musí to být dost velké utrpení.Přeju vám zlepšení.Jaja
návštěvník
Dobrý den, děkuji za odpověď, každá zkušenost je dobrá, ale můj problém se stolici je jiný, stolice je normální ale než se uvolní konečník je to bolest a často dojde k prasknutí, děkuji Mirek.