Jak léčit boreliózu?

(Diskuze k tématu Borrelióza)

Jak léčit boreliózu?

Již několik let mám problémy s klouby a zarudlými fleky, které se čas od času ztrácejí, aby se objevily znovu a jinde. Na kožním testovali mou krev na všechny možné pohlavní choroby a nic nenašli. Moje ošetřující lékařka (po té, co problémy nakrátko samy odezněly) mi dokonce řekla, že se to nikdy nedovím, co mi vlastně bylo. Pak jsem ji navštívil znovu. Otékal mi kotník levé nohy, koleno a při došlápnutí i chodidlo a klouby prstů na levé noze. Zastupující lékař mne svědomitě vyšetřil (Bůh mu žehnej) a poslal mne na odběr krve. Krom jiného zaškrtl též vyšetření na Borélie. Tak jsem se dozvěděl, že mám Boreliózu. Klíště jsem měl naposledy před 8-mi lety! Pravda, zarudlo mi to a já tomu tehdy nevěnoval pozornost s heslem: "Co mne nezabije, to mne posílí". Výsledek vyšetření mi sdělila moje ošetřující lékařka a nasadila DoxyHEXAL 100 mg (1 tabletu á 12 hod. po dobu tří týdnů) a k tomu Detralex (2 tabl. denně v jedné dávce).
Detralex mne postavil na nohy, bolesti odezněly a klouby už neotékaly...
Uplynul jeden rok a já se opět přibelhal ke své lékařce pro Detralex. Po odběru krve byly u mne zjištěny opětovné reakce na Boreliózu. Dostal jsem opět stejné léky: DoxyHEXAL 100 mg po 12 hodinách. Tentokrát mi otéká koleno na pravé noze, pobolívá pravé ranmeno, mám bolesti v kříži, občas mne brní malíček s malíkovou hranou směrem od lokte pravé ruky.
Můj dotaz zní: Bude současná léčba (shodná s tou loňskou) účinná? Když nebyla loni dostatečně účinná, nebude ta letošní jen prodlužováním agónie? Čemu bych se měl podrobit, aby "moje borélie" dostaly opravdu zabrat?

1.8.2009 00:54

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Jak léčit boreliózu? / 1.8.2009 0:54

Dobrý den, antibiotická léčba borreliózy je nejúčinnější ve fázi akutní infekce. u vás k přeléčení nedošlo a vyvinuly se kloubní a neurologické příznaky chronické borreliózy. U chronických forem borreliózy se kromě vámi užívaného doxycyklinu užívají i jiné typy antibiotik, volba antibiotika a jeho dávka závisí na příznacích a reakci na léčbu. Můžete požádat svého lékaře,aby vám léčbu změnil, pokud současné léčbě nedůvěřujete.Obecně je však léčba chronických forem svízelná.

3.4.2010 22:19

Kvalitní  (5)    Nekvalitní  (0)