nálezy z roku 2008 a 2009-vetebralgie LS projikované do L5 bil.snížení ploténky Th10/11 s vak.fenomenem osteof.krycích ploch a výrazná subch sklorsa zasahující až do poloviny obr.těl.Zěmny mají charakter degen.Asi od roku 2004 se léčím na neurologii s diag.vedenou jako polytopní VAS v části L úseku (L4,5ThL) s přetrv.sacroischialgie,pseudoradiculagie vlevo.Použité léky-surgam,ibalgin,myolastan,pro-roxikam a guajacuran.Pomocné artrospop a proenzi3.Zároveň léčena na bolestivost levého kyčle-v oblasti třísla po cvičení.V roce 2008 úraz při pádu na schodech na levý bok-dg.contusio dorsi,coxae l.sin.et.coccigis:rtg.z ledna 2009 -susp.subkapit.fr.levého femoru a rtg z března 2009-skleros stropu acetula bil.výška chrupavky v nosné části kl.vlevo 3mm a vpravo 4mm,poč.závoj osteof.na hlavici vlevo,hybnost kyč.kl.vpravo 70 abd do 30 st.VR 10 st,coxartosa vlevo II,vpravoI-klinický nález je horší než RTG.Dosti značné bolesti při delší chůzi-nutná opora francozských holí,bolestivost v klidu a to i v noci.Značné otoky DK,bolesti zad zvláště při fyzické námaze-třebas i jen po vysávání,Bereliosa v anamneze,která byla zjištěna roku 2004 a nebyla léčena,letos naměřeno S_lym.borel.IgM 0,91 cut-off:hraniční a S_lym.borel.IgG 0,15 cut-off:negativní.Dále v roce 2004 prodělána hysterektomie částečná pro rostoucí myom a další (2x po sobě jdoucích)lapar.odstranění neustále se objevujících cyst..v nynější době v plánu další operace odstranění vaječníků pro nové se objevení cyst.Ráda bych věděla,zda toto všechno má nějakou souvislost s mým zdravotním stavem a co se s tím dá ještě dělat.Převčírem jsem byla na dalším kontrolním odběru krve a hodnoty borelií jsou neměnné-stejná hodnota jako viz výše,požadují další krevní odběr v prosinci.Ráda bych teda věděla,co to vlastně znamená...neznám hodnoty borelií jak mají či nemají vypadat,ale pokud mi jeden lékař dá do diagnozy borelie a druhý řekne nic tam není a při tom chtějí stále opakovat vyšetření,je to pro mne dost matoucí.Velice děkuji za vaše vyjádření.
Příznaky borreliózy
(Diskuze k tématu Borrelióza)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den,
domnívám se, že vaše obtíže se zády a kyčlí ani gynekologické obtíže nesouvisejí s borreliovou infekcí. IgM protilátky se zvyšují při akutní infekci, IgG se objevují po 2-3 měsících od infekce. Váš nález hraničních IgM a negativních IgG je vhodné zkontrolovat, aby bylo jasné, zda došlo či nedošlo k infekci.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, mám na Vás dotaz, mám už asi tři roky zdrav. potíže. Diagnostikovaná fibromylagie, chronický únavový syndrom. V loni mi byli provedeny testy na borreliozu..po více než roce mých potíží, i když jsem o to žádala. Měla jsem na pravém lýtku větší flek, v létě 2008, a na jaře předtím jsem prodělala plané neštovice, od té doby velká únava, bolesti kloubů, stále zvýšená teplota, někdy až 37,8 po větší zátěži, jinak 37,0 -37,2. Testy jsem tehdy neviděla, bylo mi sděleno, že jsou komplet negativní, ale před půlrokem jsem zjistila, že jsem měla v IgG hraniční protilátky, a protilátky proti antigenům p41 a p25. Další testy mi už nikdo nedělal. Dle mého imunologa mi vše způsobily plané neštovice,
stále se mi vše vrací, po atb se na chvíly uleví, ale jakmile trochu nachladnu, i hned se vrátí bolesti, motání hlavy, dělají se mi mžitky před očima, a nedávno se mi začli tvořit na bércích malé bouličky pod kůží, jsou malé, ale mám jich hodně, i nad kotníky a v oblast beder. Ty místa mě bolí, a mám i palčivé bolesti, hlavně v noci, jakoby mě tam něco štípalo a svědilo. Měla jsem na bércích asi dva týdny menší vyrážku,dělají se mi na lýtkách modřiny a mám i záškuby a bodání ve svalech.A další potíže. Nejvíc mě zaráží, se mě lékaři přehazují jako horký brambor, jeden řekne testy zopakovat,druhý zase, že ne. Bdu ráda za Vaše vyjádření, a radu jak můžu postupovat dál. děkuji