Dobrý den,
už je to týden, co mám nízké teploty v rozmezí 37,0 - 37,4 s občasnými bolestmi hlavy a bez jakýchkoliv dalších příznaků. Nevím, jak to mám léčit, s ničím podobným jsem se ještě nesetkala.
Používala jsem asi dva dny ibalgin, ale pokud chápu správně, je určen pro vyšší teploty, takže jsem ho zase vysadila. Jsem zvyklá, že mě jednou za čas zachvátí nějaké "nenormální" nemoci, které byly vždy způsobeny pravděpodobně stresem, tentokrát mu to ale nemůžu připisovat na vrub.
Děkuji za všechny případné rady.
Dlouhodobé nízké teploty
(Diskuze k tématu Chřipka)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, tyto příznaky nejčastěji provázejí různé virózy. Při teplotě do 38 C bych Ibalgin ani jiná antipyretika nedoporučovala. Lépe je nemoc nepřecházet, lehnout si do postele alespoň na pár dní, vypotit se, koupit si např. lipový čaj nebo prodávají různé bylinné směsi při nachlazení a pro posílení imunity např. echinaceové kapky. Jezte zeleninu a ovoce, lehce stravitelná jídla, více pijte. Pokud se stav nezlepší do pár dnů nebo se dokonce zhorší, navštivte lékaře.
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den.
Je mi 24 let a horečku jsem neměl tak od svých deseti let. Čtyřikrát ročně marodím, pravidelně při změnách počasí, když se z mrazů otepluje. Mám zřejmě hodně slabou imunitu, protože se vyléčím z angíny, či chřipky, za týden se zase mění počasí a mě se to vrátí. A nikdy nemívám horečky, čímž se tělo brání. Teď už měsíc marodím, stále mám rýmu, kašel a bolesti hlavy, to nejhorší mám za sebou, ale má malá neteř nyní dostala zápal plic. Je možné, že jsem mohl mít zápal plic i bez horeček? Má doktorka to vylučuje, zánět prý v těle nemám a na plicích je prý vidět, že tam něco bylo, ale zápal plic určitě ne. Ale já vím přece nejlíp, jak mizerně se cítím. Je možné, že postrádám důležitý mechanismus proti infekci, a to horečky? Děkuji předem za vaši odpověď.