Dobrý den,
měla jsem herpes genitalis, chtěla bych se zeptat, jak došlo k nákaze? Nikdy jsem neměla opar a to ani na rtu. V různých článcích jsem četla, že se jedná o pohlavně přenosnou nemoc, je možné dostat herpes genitalis i jinou cestou než od partnera? Asi týden před nákazou jsem měla silný zánět nosohltanu, jestli to nějak souvisí s imunitou. Děkuji za odpověď.
Herpes genitalis
(Diskuze k tématu Herpes simplex (opar))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, k nákaze může dojít pouze těsným stykem pokožky. Můžete se nakazit nejen při pohlavním styku, ale také např. od osoby s oparem na rtu při orálním sexu. S imunitou toto onemocnění souvisí, virus se nejčastěji aktivuje po nějaké prodělané infekci, stresu, opalování apod.
návštěvník
Počet příspěvků: 7
Znamená to tedy, že jsem se mohla nakazit kdykoliv před tím a herpes se mi projevil až teď, když mi klesla imunita díky nemoci? Při té první nákaze se projevit nemusel? Děkuji
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, ano, i to je možné.
Basic member
Kostelec nad Orlicí
Počet příspěvků: 39
Dobrý den.
Ano, máte pravdu, tento doslova nezničitelný, houževnatý a vysoce infekční virus můžete dostat i jinou cestou než od partnera. Mnoho lidí má natolik silnou imunitu (chválím!), že proniknutí viru do organismu se u nich ani neprojeví. Bližší styk (proč myslet hned na nejhorší?) s takovým vironosičem znamená téměř jistou nákazu. Dá se to léčit, puchýřky po několika dnech (nanejvýš dvou týdnech) většinou zmizí. Ale i po odeznění vnějšího projevu není vyhráno. Virus si takticky zaleze do nervových ganglií podél páteře a předstírá, že tam není, nijak se neprojevuje (vegetuje si v latentní formě). Tam po celý zbytek života pacienta číhá na oslabení svého nedobrovolného hostitele, aby mohl vystrčit růžky (aby se mohl reaktivovat). Recidivu může vyvolat menstruace po prochlazení, strach, stres, celková infekce (viróza), ale velmi často se ani žádná „rozumná“ příčina nezjistí. Váš zánět nosohltanu s tím souvisí jen do té míry, že zánětem se tělo oslabilo, což u páteře zašitý virus herpes vyhodnotil jako skvělou příležitost protáhnout si „kosti“ a trochu vás pozlobit. Jak víme, na viry žádná antibiotika neplatí. Což takhle pozlobit je malou jang a navíc zásadotvornou řasou Chlorella? Netvrdím, že Chlorella vás herpesu zbaví, ale omezí jeho řádění a frekvenci výskytu. Chlorella podpoří vaši obranyschopnost, vašim obranným systémům dodá dostatek i těch nejspeciálnějších stopových látek potřebných pro správné funkce. Takže k závažnému oslabení vašeho organismu (při troše rozumu) tak často docházet nebude. Viry budou zalezlé, nehybné, otrávené, unuděné a časem možná zapomenou, jak zlobit.
Bob Dvořák
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den.
Je nemoc přenostitelná (sexuálním stykem) i v době klidu?
děkuji
návštěvník
dobrý den,hledám tu nějaké informace o léčbě genitálních oparů a děkuji za tyto přehledné stránky,mé dceři je teprve 18 let a během pul roku toto onemocnění ji postihlo už nyní 3krát,byl jí předepsán opět herpesin a mast fucidin,tato mast jí při druhém onemocnění dost pálila,nyní má strach ji použít,někde sem se dočetla,že je genciána ůčinná,můžete poradit?moc děkuji Jana
návštěvník
Ano, měla by být účinná - doporučila mi ji dnes gynekoložka, jen upozornila, že fialově barví.
návštěvník
Dobrý den,
v poslední době což je cca. 5x za minulý rok se mě objevily svědivé puchýřky na pohlavním údu, které zmizí cca. po pěti dnech, všiml jsem si, že se většinou nákaza projeví, při oslabené imunitě. Předzvěstí výskytu těchto puchýřků je bolest a mravenčení v noze a časté močení? Jedná se o virus Herpes, nebo by to mohlo být i něco závažnějšího, případně u jakého lékaře lze provést léčbu. děkuji Jan
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Mohu pres tento opar otehotnet? mam ho opakovane uz neboli jen trochu svedi. likviduji ho pomoci tea tree oil, masti herpesin a hypermanganem. zacala jsem brat clostibegyt a opar se znovu objevil. je mozne otehotnet?
návštěvník
Dobrý den,
měla jsem pohlavní styk s přítelem a druhý den se mi udělaly puchýřky (herpes genitalis). Poprosila bych o radu, zda by měl přítel rovněž vyhledat lékařkou pomoc i za situace, že se u něj žádné problémy neprojevily? Děkuji za odpověď.