Pásový opar v těhotenství

(Diskuze k tématu Herpes simplex (opar))

Pásový opar v těhotenství

Dobrý den, jsem v desátém týdnu těhotenství,léčím se JCA (revma) a před týdnem jsem dostala pásový opar. Beru prednison a vitamíny. Muj nález je 5x2 cm veliký na levé noze. Vím že hrozí nějaké riziko ale zajímá mě jak veliké. A zda je možné nějaké to riziko odhalit genetikou. A ještě mi zajímá zda mužu dostat k tomu pásovému oparu i plané neštovice páč mam po těle nějaké pupínky? Děkuji moc

15.9.2010 18:37

Probíhá odesílání formuláře

RE: Pásový opar v těhotenství

Váš dotaz je určen spíš pro Vašeho gynekologa, případně revmatologa. Nicméně pásový opar a plané neštovice jsou dva projevy téhož viru. Vzhledem k Vašemu onemocnění a léčbě je pravděpodobné, že je Váš imunitní systém oslabený. Je tudíž možné, že se i znovuvzplanutí infekce, které se u jinak zdravých lidí projevuje pásovým oparem, u Vás projeví jako disseminovaná infekce podobná planým neštovicím. Jste-li těhotná, je určitě třeba infekci jednoznačně potrvdit nebo vyvrátit, protože riziko vrozených vývojových vad u plodu je skutečně možné. Doporučuji urychlenou konzultaci dalšího postupu s Vaším gynekologem.

15.9.2010 23:56

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)