Vakcína na pásový opar?

(Diskuze k tématu Herpes zoster (pásový opar))

Vakcína na pásový opar?

Dobrý den,je mi 16 a již od mala prodelávám téměř každý rok pasový opar na rameni.Tento rok jsem ho dostala již po druhé.Chtěla bych se zeptat jestli na to existuje nějaka vakcína.Děkuji za odpověď.

24.7.2011 21:22

Probíhá odesílání formuláře

RE: Vakcína na pásový opar?

Dobrý den,
vakcína proti pásovému oparu existuje, jmenuje se ZOSTAVAX, ale je určena lidem starším 50 let.
Ve Vašem věku není výskyt pásového oparu příliš obvyklý a jeho opakování už vůbec ne. Mohlo by se jednat například o nějakou poruchu imunity. Proto bych Vám doporučoval specializované vyšetření, třeba u imunologa.
S pozdravem

MUDr. Pavel Slezák

1.8.2011 11:15

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

JE DOBRÉ SMÍCHAT MED SE SKOŘICÍ A NATÍRAT TÍM POSTIŽENÁ MÍSTA.Tři lžíce medu a lžíci skořice smíchat a zalít 2 deci vlažné vody a pít 3 krat denně. nechejte si namíchat byliny na pročištění střev.

11.8.2011 18:12

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
Vakcína na pásový opar?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je "normální", aby měl můj skoro čtyřletý synek už po čtvrté pasový opar ( vždy na obličeji - 3 krát na bradě a 1 krát u oka ).Doktor mi na to nedokáže nic říci :o( Děkuji za odpověď

20.2.2012 10:25

Dobrý den,
normální to není. Pásový opar je onemocněním spíše starších dospělých. A ani u nich nebývá běžně opakovaně. Pokud se skutečně jedná o pásový opar, mohlo by to znamenat nějakou poruchu imunity. Rozhodně bych doporučoval imnologické vyšetření.
S pozdravem

MUDr. Pavel Slezák

20.2.2012 16:25

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

A prodělal Váš syn neštovice? Můj bratr nikdy neštovice a dnes je mu 27 let a pokaždé, když vypukne "sezona" neštovic, tak se mu pásový opar objeví.

23.2.2012 19:21

Pásový opar

Synek ještě neštovice neměl.První pásový opar měl cca ve dvou letech ( dnes jsou mu skoro čtyři ).Čtu si o tom všechno možné.Dokonce jsem požádala doktora, aby mi předepsal něco na posílení imun.systému.Tak uvidíme zda se to zlepší ... Moc děkuji Petra

23.2.2012 20:14

RE: Pásový opar

Moje švagrová navštěvuje Mudr. Jána Kalanina a tak se ho na tuto věc ptala, a on říkal, že existuje vakcína, která zvýší hodnotu protilátek v těle. Pak by se prý pásový opar nikdy neměl objevit a neštovice by bratr také již nikdy neměl prodělat. Zkuste ho kontaktovat, je velice vyhlášený a vstřícný. Váš syn je ještě malý, tak je tady šance, že neštovice dostane v dětském věku. Jak jsme psala mému bratrovi je 27 let, teď budou mít dítě, a je zde pravděpodobnost, že by se mohl jimi nakazit.
Zkusila bych ho kontaktovat, třeba by Vám mohl pomoci.

24.2.2012 19:28