Přenos HIV slinami při orálním sexu

(Diskuze k tématu HIV infekce)

Přenos HIV slinami při orálním sexu

Dobrý den, jelikož je známo, že přenos hiv slinami je minimální za přepokladu, že v ústech není žádné poranění. Zajímalo by mě tedy, jestli je možný přenos hiv při uspokojování ústy ženy mužem přičemž muž je hiv pozitivní? Děkuji za odpověď

12.5.2011 21:23

Probíhá odesílání formuláře

RE: Přenos HIV slinami při orálním sexu

Pravděpodobnost přenosu HIV při orálnímn sexu bez ejakulace do úst je velmi nízká. Ve slinách může být pouze velmi nízké množství viru, navíc ho některé látky ve slinách likvidují. Riziko přenosu HIV při orálním sexu tedy zejména souvisí s přenosem jiné sexuálně přenosné choroby (které je při orálním sexu vcelku reálné) anebo s akutní HIV infekcí, kdy v organismu čeerstvě nakaženého člověka koluje velké množství viru.
Osobně bych neviděl problém v orálním uspokojení HIV pozitivního muže, pokud jsou partneři dohodnutí, že nedojde k jeho ejakulaci do úst a zároveň je nepravděpodobné, že jeden z partnerů trpí jinou sexuálně přenosnou chorobou. Ale znám páry, které i v tomto případě používají kondom.

2.6.2011 11:32

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Děkuji za odpověď. Jen by mě též zajímalo, jaká je pravděpodobnost přenosu HIV, kdy muž HIV pozitivní uspojuje orálně ženu? Předem děkuji.

8.6.2011 20:53

Tento dotaz zde již byl jednou zodpovězen. Riziko přenosu HIV při orálním sexu je velmi nízké. A je velmi nízké, když uspokojuje muž ženu, muž muže, žena muže, žena ženu. Je velmi nízké pro aktivního a pasivního partnera.
To neplatí v případě, že dojde k ejakulaci do úst a vyšší riziko je v případě přenosu či přítomnosti jiné sexuálně přenosné choroby.

9.6.2011 09:59

Kvalitní  (7)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat,zda může žena nakazit muže při vykonávání orálního styku a popř. jakou pohlavní nemocí??
Děkuji za odpověď

30.12.2011 17:59

Dobrý den,

dle vyjádření naší zkušené dermatoložky, MUDr. Niny Koutné, samozřejmě může. Nemusí to být ani orální sex, ale i jen líbání - např. u syfilis, pokud je primární projev v ústech nebo na rtu.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC

Markéta Koňaříková
Senior Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: 222 211 206,8
konarikova@ghc.cz
www.ghc.cz

4.1.2012 17:45

Na rozdíl od HIV u jiných pohlavně přenosných nemocí není vůbec možnost přenosu při orálním sexu výjimečná. Dokonce mnoho dnes tolik narůstajících přenosů syfilidy má příčinu právě v orálním sexu (který lidé nepovažují vzhledem k HIV za takové riziko).

6.1.2012 15:23

Kvalitní  (2)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den. Měl jsem chráněný pohlavní styk s kondomem. Před vyvrcholením mě partnerka sundala kondom a pokračovala rukou. Potom jsme se rozhodli souložit znova a ona mě nasadila ten použitý kondom,ale nejsme si jisti zda ne obráceně,to co bylo před tím v ní jsem měl tu stranu na penisu,ale hned jsme ho sundali. Tak jaké je ryziko nákazy.

7.1.2012 20:27

Tak především jednou použitý kondom bychom již neměli nasazovat podruhé, nikdy pak nezajistíme jeho dobré nasazení a je větší riziko sklouznutí.
Určité riziko samozřejmě spočívá i v tom, že ho nasadíme obráceně, tedy že se dostane do pochvy partnerky preejakulát a obráceně poševní sekret na špičku penisu. Toto riziko se ale týká zejména takových nákaz jako jsou kapavka nebo chlamydiové infekce.

3.2.2012 11:23

RE: Přenos HIV při orálním sexu na chlapa od ženy

Dobrý den, zajímalo by mě tedy, jestli je možný přenos hiv při uspokojování ústy ženy mužem přičemž žena je hiv pozitivní? Děkuji za odpověď

27.3.2012 11:01

omlouvám se, viz hore, ještě jednou : zajímalo by mě tedy, jestli je možný přenos hiv při uspokojování ústy mužem ženu přičemž žena je hiv pozitivní? Děkuji za odpověď

27.3.2012 11:03

Přenos HIV při orálním sexu není vyloučený, ale riziko je velmi nízké. A je velmi nízké, když uspokojuje muž ženu, muž muže, žena muže, žena ženu. Je velmi nízké pro aktivního a pasivního partnera.
Toto však neplatí v případě, že dojde k ejakulaci do úst a vyšší riziko je také v případě přenosu či přítomnosti jiné sexuálně přenosné choroby.

28.3.2012 08:58