Klíště pozitivní na encefalitidu

(Diskuze k tématu Klíšťová encefalitida)

Klíště pozitivní na encefalitidu

Dobrý den, dcera měla ve v hlavě klíště - takže pravděpodobně několik dnů. Klíště jsem poslala na rozbor a je pozitivní na klíšťovou encefalitidu. Co mám teď dělat s dcerou? Můžu od pediatra požadovat kontrolu krve - obávám se, že mně odmítne, když očkovaná je. A jak dlouho trvají výsledky? Děkuji za odpověď.

10.6.2010 17:07

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Klíště pozitivní na encefalitidu / 10.6.2010 17:07

Dobrý den, na vašem místě bych dceři nechala udělat odběry protilátek, i přesto že byla očkována. Účinnost očkování není nikdy 100% zaručena, navíc je možné, že již měla být přeočkována. Lékař by vás neměl odmítnout, trvejte na odběru. Máte také možnost jít k jinému lékaři nebo si odběr zaplatit přímo na některém odběrovém místě. Sledujte u dcery případné chřipkovité a neurologické příznaky.

12.6.2010 22:45

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
RE: Klíště pozitivní na encefalitidu

dobry den, nevim co to je ale na stehne z boku mam ceveno modry kruhovy flek ktery se objevi a pak zase zmizi, po prvi jsem si vsiml asi pred pul rokem pak to zmizlo a tet je tu znova a zase zmizel.... ukazal jsem to kamosovi a on mi ukazal foto po kousnuti klistat a mam ten sami flek ,,, muzete mi prosim poradit co mam delat ja vubec nevim co by to mohlo byt... ale kliste sem tam nezahlidl, je mozny ze by byl v kuzi a ja videl jen kruhovy flek? prosim poradte mi

12.3.2012 05:02

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)