Streptokok v krku

(Diskuze k tématu Léčba antibiotiky)

Streptokok v krku

Dobrý den, mám dotaz. Poslední asi dva roky mám problémy s krčními uzlinami, které byly vždy velmi zvětšeny a opakovaným bolením v krku. Již několikrát mi našli streptokoka a byla jsem už mnohokrát přeléčována antibiotiky, většinou neúspěšně. Stav se sice po léčbě zlepšil a nález z výtěrů byl lepší, ale ne zcela v pořádku. Teď mě v krku už moc často nebolí (v dřívějšku to opravdu bylo týden ano, týden ne). Byla jsem často velmi unavená a paní doktorka řekla, že to může být kvůli pozitivnímu nálezu streptokoka. Teď jsem opět často velmi unavená. Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že mě v krku nebolí, ale streptokoka stále mám? Ať už jako bacilonosič, kterým jsem v minulosti také byla, anebo prostě jen jeho přítomnost v krku?

18.10.2010 09:34

Probíhá odesílání formuláře

RE: Streptokok v krku

Dobrý den, Streptokoka můžete mít v krku, aniž by vás v krku bolelo. Příčinou únavy ale může být řada věcí- nesprávná životospráva, nejčastěji nezdravá strava s překyselením organismu, nedostatek pohybu, pracovní přetížení, stresy, psychické problémy, jiné interní nebo infekční onemocnění. Z pohledu alternativní medicíny a etikoterapie bolesti v krku a problémy v krční oblasti vůbec mohou souviset s problémy s komunikací, potlačováním a neprojevováním svých názorů, pocitů (emocí). Pátrejte , co může být příčinou, že si váš organismus se Streptokokem neporadí.

18.10.2010 11:31

Kvalitní  (52)    Nekvalitní  (3)

Dobrý den,chcy zeptat,mam 6 letyho kluka,už po čtvrte ma streptokoka v krku,5x lečen ATB.během 8 měsicu,dnes kontrolny vytěr zase pozitivnej,Co bude dal zase ANT.Des mu pichli PRNDEPON.Jesče chcy zeptat jestli muže chodit s tim do bazenu,bavi ho plavani,zatim bez potižy,nic ho ne boli ani neni unavenej,předem děkuji za odpoved.Omlouvam se za chyby nejsem češka.

4.3.2011 13:17

Kvalitní  (184)    Nekvalitní  (18)

Dobrý den.Vloni o vánočních svátcích jsem měla náběh na zápal plic,který jsem přechodila.Léčila jsem to doma Brufenem a Paralenem.Letos jsem měla 3 týdny zánět v krku.Nakonec mě to donutilo jít k lékaři,protože jsem nemohla už vůbec polknout.Dostala jsem ATB po kterých se mi ulevilo.Za měsíc se ale vše opakovalo a tak jsem šla k lékařce hned.Udělala mi výtěr z krku a doporučila mi cucat Orofar.Po týdnu mě v krku přestalo bolet,ale když jsem šla na kontolu,tak mi paní doktorka sdělila že mám v krku Streptokoka.Dostala jsem znova ATB.Teď se cítím lépe,bolesti v krku ustoupili,ale jsem hrozně unavená.Mám v péči vnučku a vnuka,který má také často angíny,ale výtěr mu paní doktorka nikdy nedělala.Bojím se,zda si něco nepřenášíme.O Streptokokovi jsem nevěděla,tak jsem vnuka často pusinkovala.Vnučka si stěžuje,že po prodělané angíně občas vykašlává z krku bílé kousky(asi hnis).K paní doktorce jít ale nechce.Je v pubertě.Také trpí opakovanými výtoky s kterými jsem s ní jezdila na gynekologii na výplachy.Je možné,že by také mohla mít Streptokoka.Jako malá měla také často angíny a nepamatuji se,že by jí paní doktorka udělala výtěr.

3.5.2012 15:07

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)