Dobrý den,
moje dcera 4,5 roku byla pred 7mi dny očkovana na pneumu 23. Pátý a sesty den mela dcera zvysené teploty po cely den a rymu. Sedmý den mela teplotu uz 39,5 a rymu.Dalsi jiné priznaky jsem neshledala...
Myslite si, ze se jednalo o reakci na toto ockovani nebo se spise
o jinou nemoc,virozu a tak podobne...?
Moc vam dekuji za odpoved a preji pekny den.
Petra
Očkování Pneumo 23
(Diskuze k tématu Očkování dětí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, výrobce vakcíny uvádí, že u přibližně 2% osob se může vyskytnout zvýšená a přechodná teplota. Vzácně může být pozorována i horečka vyšší než 39°C. Tato horečka se obvykle objeví krátce po očkování a do 24 hodin odezní. Myslím si, že ve vašem případě se spíše jednalo o souběžnou virózu.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
je mi 69 let a od mládí, po prodělaném těžkém zápalu plic, mívám každoročně problémy s průdušky. Doba onemocnění se rok od roku prodlužuje a tento rok už kašlu 2 měsíce. Teploty nemám a to už 50 let. Koupil jsem si Pneumo 23 a zatím nenechal aplikovat. Můžu si ji necht píchnout i když ještě pořád pokašlávám. Franta z Jižní Moravy
návštěvník
Počet příspěvků: 2
je mi 69 let a od mládí, po pro dělaném těžkém zápalu plic, mívám každoročně problémy s průdušky Doba onemocnění se rok od roku prodlužuje a tento rok už kašlu 2 měsíce. Teploty nrmám a to už 50 let. Koupil jsem si Pneumo 23 a zatím nenechal aplikovat. Můžu si ji necht píchnout i když ještě pořád pokašlávám. Franta z Jižní Moravy
Dobrý den,
pokud nemáte teploty a nedochází k zhoršování Vašich obtíží, pak bych byl pro provedení očkování. Jako člověk s chronickým postižením dýchacích cest jste ve zvýšeném riziku komplikovaného průběhu případného pneumokokového onemocnění. Proto je pro Vás očkování proti pneumokokům zcela jistě velmi vhodné. Doporučoval bych, pokud jste tak již neučinil, nechat se zároveň očkovat i proti chřipce (ze stejného důvodu).
S pozdravem
MUDr. Pavel Slezák