Dobrý den, v roce 2008 jsem měl růži. Nyní se mi zdá, že mám podobné příznaky jako tehdy. je možné, že mám znovu růži?
Recidiva růže
(Diskuze k tématu Růže (erysipel))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, ano, onemocnění nezanechává imunitu a může se vracet.Doporučuji návštěvu praktického lékaře.
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den, mám dotaz ohledně růže. Máme doma 3týdny staré miminko a u tchána propukla růže,zatím jsme nebyli v kontaktu,ale mám strach aby jsme to nedostali od něj. Tchýně trvá na návštěvě vnuka, ale já se bojím nákazy. Kdy mi doporučíte, abych je pozvala na návštěvu a nepodstoupila riziko nákazy. Děkuji za radu.
Dobrý den,
pokud je Váš tchán již léčen antibiotiky, nakažlivost klesá po 2-3 dnech od zahájení léčby.
návštěvník
Po uraze kolena před 6 lety jsem mněl asi rok to koleno o neco teplejší než druhe. Doktoři že to nic není. Pak jsem dostal asi dvakrat ruži a začlo to vždy od toho kolena z vnitřní strany dolu ke kotníku jednou to spustil alkohol podruhé práce v lese. Noha byla svědivá,červené fleky až do modra noha hřala bez teplot a doktoři se nemohli dohodnou co to je. Na pohotovosti jsem si připadal jak celebrita kolik lidí se na to přišlo podívat. Minulý tyden jsem dostal zničeho nic třes rukou zimnici bolest celeho těla a večer tepotu 39,8 a nožičky přestaly poslouchat řikam si chřipka ale rano bolest prave nohy od třísla až dolu ke kotniku, koleno holěń zarudle takže ruže akorat mam strach že někoho nakazím než dostanu leky. Budu si muset doma zřídít infekční pokoj. jak má člověk poznat že je to ruže když první den to vypada jako chřipka. Už ma človek strach jít i k doktorovi aby někoho nenakazil. Co ma člověk dělat schovat se do sklepa a čekat co to bude. Při představě zě mně to chytne na naštěvě kde jsou male děti ani nemyslet. A ta rychlost během 12 hodin rano slaby třes rukou pak zimnice vemete si koldrex za dvě hodiny zase to same a večer horečka a ležite jak pytel brambor. Rano noha v jednom ohni. Jak ma člověk postupovat jaka je prevence.
návštěvník
Rok se sešel s rokem a po 10 inekcích pendeponu byl klid 4 měsíce a téť po mírné viroze je tady, růže zase a teploty. Prošel jsem veškeré možné vyšetření a nic. I zde mi nikdo neporadí?