Příznaky toxoplasmózy

(Diskuze k tématu Toxoplazmóza)

Příznaky toxoplasmózy

Dobrý den,
chci se zeptat, mám 17ti letou dceru, která mi v pondělí omdlela, od soboty si stěžuje na bolesti očí, svalů a únavu, teplotu má 37.3. Vzhledem k tomu, že mám doma kočku, která chodí ven-v současné době je březí a není očkována, napadlo mě, zda se nejdená o toxoplazmozu. Dcera byla na vyšetření neurologickém i kardi a crp vše má v pořádku a nikdo si s ní neví rady. Já se též cítím unavená a mám bolesti svalů a začínají mi i bolesti očí.
Děkuj a budu se těšit na Vaši brzkou odpověď.

3.3.2011 22:35

Probíhá odesílání formuláře

RE: Příznaky toxoplasmózy

Dobrý den,podle popsaných příznaků není tato nákaza vyloučena,bývají tam však také zduřené uzliny ( nejčastěji šíjové či krční, někdy podpažní nebo tříselné).Je také ale možná probíhající respirační viroza, které jsou v posledních týdnech v populaci časté.Nicméně při pochybnostech raději požádejte lékaře o možnost testu na toxoplazmozu.

9.3.2011 15:12

Kvalitní  (17)    Nekvalitní  (1)

Dobry den je mi 24 asi pred rokem mi začala z nosu stykat fialovohneda míza nevím jak to nazvat,no nešel jsem k doktorovi,to byla chyba asi 2 mesíce sem se snazil to vycistim mel sem to zatekly v postranich dutinach a snazil se to sirkama vyštourat což byla veliká chyba.Připadalo mi jak kdyby mi v nose behaly neaky zvířata pri doteku nosu mi zaclo rotovat v nose asi ten zanet no bylo to hrozny navic ty sirky se mi ulomily kousicky nabalyla se na ne ta fialova hmota ztuhly ze byly tvrdy jak hřebíky a zacaly pomalu stykat dolu no pak sem 6 mesicu mel dovolenou,ted sem se vratil zacal sem delat zase je to 5 mesicu a mam to znova ted uz je to lepsi mam antibiotika a docela dobrou mast,no chci se zeptat az si to vylecim co dal? At uz se mi to nevraci predem diky.

19.4.2011 13:35

Kvalitní  (38)    Nekvalitní  (15)

Dobrý Den,
Asi tak v deseti letech jsem prodělala tuto nemoc. A chtěla jsem se zeptat, jestli bych mohla teď v 25letech darovat krevní plazmu. Děkuji moc mi na tom záleží.

21.6.2011 13:12

Kvalitní  (36)    Nekvalitní  (0)