Dobry den, rada bych se zeptala zda se v dnesni dobe leci toxoplazmoza i v prvnim trimestru tehotenstvi a jaka je pravdepodopnost ,ze se infenkce prenese na plod? v nekterych clancich jsem se docetla ,ze pravdepodobnost prenosu v I.trimestru je riskantni pro plod ovsem zas pravdepdobnost velice nizka.Pokud je toxplazmoza odhalena vcas je moznost zamezeni prenosu na plod?
pokud se stalo,ze je plod infikovan- je moznost odhaleni nejakych zavaznych vad jiz na konci I.trimestru z ultrazvukovych vysetreni.
Za odpovedi predem dekuji
Toxoplazmoza v těhotenství
(Diskuze k tématu Toxoplazmóza)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, toxoplasmóza se v těhotenství léčí, neboť hrozí riziko vážného poškození plodu. Léčbou je možné tomu zabránit. Některé vady způsobené infekcí plodu nejsou odhalitelné ultrazvukem, jiné ano např. poškození mozku (hydrocefalus, mikrocefalus), zvětšení jater a sleziny a další.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den.Mám v bytě ročního kocoura,který se nedostane ven.Chtěla jsem se zeptaat,jestli i tady je nějaká pravděpodobnost,že bych se mohla nakazit toxoplazmozou?Děkuji
návštěvník
Počet příspěvků: 7
Ahoj pokud ho nebudete krmit syrovym masem -tak by ji nemel dostat,ale muze se stat,ze ji ma ziskanou od matky.
Ku prikladu ja jsem mela odjakziva doma kocku -chodila i ven lovila mysi... v obou tehotenstvi jsem si nechala delat testy a nikdy jsem toxoplazmozu neprodelala.Naopak muj manzel doma kocku nikdy nemel a toxoplazmozu mu ted zjistili.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den manželce zjistili Toxoplazmózu je ve 24 týdnu těhotenství pan doktor jí řekl že ještě nemá všechny výsledky ale už je to 3 měsíce co jí brali krev a na další odběry má jit až za 14 dní tak prosím o radu jestli ji mám někam odvést na nějaké vyšetření nebo co máme dělat děkuji pan Janů.