Můžeme se nakazit od syna?

(Diskuze k tématu Varicella (plané neštovice))

Můžeme se nakazit od syna?

Dobrý den,ráda bych se zeptala, zda můžu onemocnět neštovicema od syna (2roky) a také přítel. Byli jsme na návštěvě a po týdnu nám kamarádka volala, že její syn je má. Zatím u nás nic, ale já jsem těhotná 7měsíc, prodělala jsem je v dětství. Přítel je ale nikdy neměl, je to velké riziko u něho, když je dostane náš syn?

6.6.2010 11:05

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Můžeme se nakazit od syna? / 6.6.2010 11:05

Dobry den pokud vas syn dostane nestovice tak pritele na dva tydny izolujte ma dcera je mela v 17 let a ma to pak tezky prubeh

6.6.2010 17:13

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Můžeme se nakazit od syna? / 6.6.2010 11:05

Děkuji moc, no asi budu muset, opravdu se bojí. Jenže stejně ho to možná nemine. Může to malý chytit kdekoli a než se nadějem, bude pozdě. Kdyby člověk věděl, jaký bude mít průběh, myslím u dospělého člověka. Někdo nás straší i sterilitou u partnera, zápalem plic, kdo ví.

6.6.2010 17:45

RE: Můžeme se nakazit od syna?

Pokud jste plané neštovice prodělala v dětství, nejste ohrožena vy ani plod, protože máte protilátky. Váš přítel i Váš syn je dostat mohou. U dospělích je průběh horší. Pokud neštovice dostane Váš syn můžete přítele izolovat. Inkubační doba neštovic je až 3 týdny, tj. po kontaktu se mohou neštovice objevit v průběhu celého tohoto období. Jedinec je infekční většinou asi jen 2 dny před výsevem puchýřků, takže možná neštovice nedostanou, pokud je Váš kontakt dostal až po týdnu od Vaší návštěvy.

22.7.2010 12:54

Riziko nákazy od dítěte

Dobry den, mam 22 let a nejsem si jista zdajsem mela nestovice. Dnes jsem se dostala do styku s malym ditetem, ktere melo nestovice 1/2.den. Existuje nejaky postup, leky, jak tomu predejit nebo uz mi neni pomoci? Dekuji predem za odpoved

15.12.2011 07:59