Stafylokoková enterotoxikóza  

Stafylokoková enterotoxikóza je akutní otrava z potravin s několikahodinovou inkubační dobou, prudkým začátkem s nevolností a zvracením, někdy i průjmem. Vyskytuje se v malých epidemiích po požití většinou ohřívaných potravin s obsahem enterotoxinu produkovaného bakterií Stafylococcus aureus. Příznaky rychle ustupují i bez léčby, zpravidla do 24 hodin.

Jste odborníkem pro tento výkon? Staňte se autorem popisu tohoto zákroku! Návštěvníci portálu hledající tento výkon Vás uvidí jako autora textu, odborníka pro tuto oblast. Pacienti se s důvěrou obracejí pro konzultaci spíše na lékaře, které vnímají jako experty právě na problém, který je trápí. Chcete se stát autorem? Kontaktujte nás ještě dnes! Ukázka a podmínky účasti na autorských textech.
Publikováno
   
Diskuze
O čem se mluví Reakcí celkem Poslední odpověď
Prevence otravy z jídla POPULAR 0 20.6.2013
Trvání enterotoxikózy POPULAR 0 20.6.2013
Zvracení po jídle POPULAR 0 20.6.2013
Zobrazit všechny diskuze k Stafylokoková enterotoxikóza