Stafylokoková enterotoxikóza

Stafylokoková enterotoxikóza je akutní otrava z potravin s několikahodinovou inkubační dobou, prudkým začátkem s nevolností a zvracením, někdy i průjmem. Vyskytuje se v malých epidemiích po požití většinou ohřívaných potravin s obsahem enterotoxinu produkovaného bakterií Stafylococcus aureus. Příznaky rychle ustupují i bez léčby, zpravidla do 24 hodin.

Stafylokoková enterotoxikóza je akutní otrava z potravin s několikahodinovou inkubační dobou, prudkým začátkem s nevolností a zvracením, někdy i průjmem. Vyskytuje se v malých epidemiích po požití většinou ohřívaných potravin s obsahem enterotoxinu produkovaného bakterií Stafylococcus aureus. Příznaky rychle ustupují i bez léčby, zpravidla do 24 hodin.

Publikováno:

Jste odborníkem pro tento výkon? Staňte se autorem popisu tohoto zákroku! Návštěvníci portálu hledající tento výkon Vás uvidí jako autora textu, odborníka pro tuto oblast. Pacienti se s důvěrou obracejí pro konzultaci spíše na lékaře, které vnímají jako experty právě na problém, který je trápí. Chcete se stát autorem? Kontaktujte nás ještě dnes! Ukázka a podmínky účasti na autorských textech.

Diskuze

O čem se mluví Reakcí celkem Poslední odpověď
Prevence otravy z jídla  POPULAR  0 20.6.2013
Trvání enterotoxikózy  POPULAR  0 20.6.2013
Zvracení po jídle  POPULAR  0 20.6.2013
Zobrazit všechny diskuze k Stafylokoková enterotoxikóza