Dobrý den!
Vím, že toto téma je omílané mnohokrát, ale mě se nikde nepodařilo zjistit názor lékaře. Máme květen a sluníčko zatím nikde. Nikdy jsem do solárka nechodila, ale jelikož vypadám, jak ředitelka vápenky řekla jsem si, že bych to mohla zkusit. Samozřejmě bych to nepřeháněla. Jen bych chtěla trochu chytnout barvičku, ale zajímal by mě především názor Vás lékařů. Navíc mám po těle mateřská znamínka, která jsou tedy kontrolovaná moji dermatoložkou a v prosinci r. 2009 byli dvě mateřská znaménka vyndaná a teď ještě docházím na menší "léčbu", protože se mi vytvořili koloidní jizvy. Děkuji za reakci :) a přeji příjemný zbytek dne.
Solárium-názor lékaře
(Diskuze k tématu Diagnostika znamének)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážená paní!
Na Váš dotaz je poměrně jednoduchá odpověď.
Pokud jste měla odstraňována nějaká znaménka a ta jsou kontrolována Vaší dermatoložkou, pak je jen ona oprávněna Vám podat přesnou informaci.Jen na základě znalosti histologického vyšetření daných naevů a stavu Vašich ostatních znamének na kůži je možno Vám opalování jako takové buď v jisté míře nechat povolené nebo naopak jednoznačně nedoporučit.
Závěrem jen snad to,že Česká dermatovenerologická společnost-fotobiologická sekce-České lékařské společnosti J.E.Purkyně vydala pracovní verzi příručky:" Návrh metodických pokynů pro opalování v soláriích( autoři- Petr Arenberger, Karel Ettler, Nina Benáková).Je to vyčerpávající materiál obsahující veškerá doporučení a poučení o vlivu UV záření na kůži i oči- a to jak pro zákazníky tak i pro provozovatele solárií.