Jak často mazat silicový olej?

(Diskuze k tématu Léčba atopického ekzému a jiných dermatitid)

Jak často mazat silicový olej?

Dobrý den, mám 2,5 měsíčního chlapečka, na hlavičce má velké šupinky, které se olupují a suché červené tváře. Dr. nám předepsala mast se silicovým olejem, ale nikdo nám neřekl, jak často tuto mast používat. Četla jsem, že max. 2x týdně a před koupáním, já to do teď mazala každý večer po koupání :-( Může to vadit? A jak často tedy, prosím, mazat? Děkuji za odpověď. Milena

21.12.2011 14:13

Probíhá odesílání formuláře

RE: Jak často mazat silicový olej?

Dobrý den,

dle vyjádření naší zkušené dermatoložky MUDr. Niny Koutné téměř jistě nejde o „silicový“ olej, ale o salicylový olej, frekvenci musí určit lékařka, která to napsala, protože záleží na koncentraci léku. Předávkovat to u miminka lze, nemažte tedy rozhodně denně, ale domluvte se přesně s ošetřující lékařkou/lékařem.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC

Markéta Koňaříková
Senior Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: 222 211 206,8
konarikova@ghc.cz
www.ghc.cz

21.12.2011 14:50

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)
RE: Jak často mazat silicový olej?

Patrně se nejdná i silicový olej ale o olej salicylový!Salicylový olej mažte 2x týdně půl hodiny před mytím hlavičky, při mytí vypláchněte šupinky.Na tvářičky bych jej nemazala vůbec, může kůži obličeje dráždit.
Zkuste např. Atoderm cr od Biodermy, nebo Lipicar od Laroehe Posay-mastičky běžně koupíte v lekárně.WWW.koznizbraslav.cz

21.12.2011 17:35

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)