Dobrý den, mám 8M holčičku. Před 2 týdny se jí objevil atopický ekzém na bříšku,zádíčkách a ručičkách. Paní kožní lékařka nám dala míchanou mastičku + linola fett + fenistil. Na její doporučení jsme braly míchanou mastičku (1krát denně večer) + linola fett (2krát denně) + kapičky fenistil (8kapek 3krát denně). Takhle jsme to braly týden a ekzém úspěšně zmizel. Pak byl 5 dní klid a teď na novo. Týden zase dáváme to samé na doporučení lékařky. Teď jsem si namazala míchaný krém na ruku a začal mě pálit. Proto jsem volala doktorce ptala jsem se co je to za mast a lékařka mi odpověděla,že je to mast s kortikoidy v poměru 1:10 . Vůbec mě na to neupozrnila. S atopickým ekzémem se setkávam poprvé u své dcery,proto s tím nemám vůbec zkušenost. Moje otázka zní- nemohla jsem své dceři nějak ublížit??? Já ji mazala celé tělíčko mastí s kortikoidy a vždycky mi u toho hrozně řvala. Vlastně jsem ji mazala jeden týden,pak 5 dní klid a teď zase týden. A krémem jsem vůbec nešetřila,kelímek je skoro prázdný a paní doktorka mi chtěla napsat nový krém s kortikoidy. Do malé nechci cpát žádné kortikoidy! Prosím,nemohla jsem malé nějak ublížit. Slyšela jsem že kortikoidy můžou způsobit v dospělosti hormonální poruchy - neplodnost,růst,atd...
Mast s kortikoidy u miminka?
(Diskuze k tématu Léčba atopického ekzému a jiných dermatitid)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den,
tak jsem Vám odepsala sáhodlouhý vzkaz a on se mi při odeslání a přihlašování ztratil, malá se budí, tak teď stručně.
Nejsem zdavotník, ale vím,že kortikoidy zaberou jen na nějaký čas a následky jste vyjmenovala dobře. Nám pomáhají kopřivy. V lékárně koupím kopřivu, velkou lžíci do hrníčku, zaliji a nechám chvilku odstát. Na přebalováku potom s malou debatujeme a já ji přikládám obklady na postižená místa. Má to v záhybech(hlavně ruce a nohy). Výluh by měl být teplý, potom vlažný, studený už nepoužívám. Neotírám, nechám zaschnout. Malá má 7,5měsíců, objevilo se nám to ve dvou měsících a má sestra je atopik už 20let. Je v poho 3/4roku a potom jedna čokoláda z automatu a...:-))), vše se dá zvládnout, nebojte!!! Koupeme co druhý den, do vody používáme BALNEUM HERMAL. Myslím na Vás Daniela
návštěvník
Počet příspěvků: 3
Dobrý den, můj synoveček měl taky atopický exzém a předpsanou mast s kortikoidy - prý je to běžné a často prý ekzém do tří let sám odezní. Švagrové se to ale taky nelíbilo, na radu kamarádky koupila čistě přírodní výtažek z různých bylin, mazala ho tím a dávala pár kapek do jídla. Po dvou měsících se vše upravilo.
Jestli máte zájem, pošlu Vám víc informací na mail. (apolena3@gmail.com)