Vyrážka v okolí úst

(Diskuze k tématu Léčba atopického ekzému a jiných dermatitid)

Vyrážka v okolí úst

Dobrý den,nikdy jsem netrpěla na žádné vyrážky, ale asi před dvěma roky se mi v okolí úst objevila vyrážka,jsou to takové male puchýřky které svědí a po nekolika dnech se mi objeví suche stroupky a ranky se dlouho hojí..vlastně se toho nemohu na dobro zbavit,občas se to trochu zmírní ale neodejde to na dobro jsem z toho nešťastná,snažim se pravidelně,rty si neolizuj,pravidelně si čistím obličej,ale někdy mi přijde že se to zhoršuje a nevím po čem takže přípravky střídám.Nic nezabírá,sem už bezradná.Poraďte prosím.Děkuji

12.5.2010 19:05

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Vyrážka v okolí úst / 12.5.2010 19:05

Dobrý den!
Chtěla bych Vám poradit, abyste co nejdříve navštívila dermatologa a nechala se odborně vyšetřit.
Pokud máte kolem úst výsev "vyrážky" trvající v různé intenzitě 2 roky (!), nemá střídání kosmetiky atd žádný smysl.Dráždit oblast kolem úst může i zubní pasta či jakákoliv kosmetika, kterou jste dříve běžně používala. V počátku mohlo jít například o prostý opar či reakci na rtěnku...-a náhodně nějaký prostředek mohl vyprovokovat např. projev periorální dermatitidy a to už je jednoznačně pro léčbu u odborníka.Pokud budete toto oddalovat, může se stav jen fixovat a zhoršovat.
Nyní spíše vynechejte všechna kosmetika i saponáty, používejte jen indiferentní promašťování při pocitu suchosti a další svěřte dermatologovi.

27.5.2010 23:02

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)