Bradavičky na penisu

(Diskuze k tématu Léčba bradavice (verrucae))

Bradavičky na penisu

Dobrý den, rád bych se na něco zeptal.
Všiml jsem si, že mám v oblasti předkožky takové drobounké bílé útvary, které připomínají akné nebo jakési tečky a které jsou blízko u sebe a na internetu jsem si přečetl, že to můžou být genitální bradavičky. Mně je ale teprve 16 a neměl jsem dosud pohlavní styk.
Myslíte si, že by se mohlo jednat o nějakou pohlavní chorobu (třeba ten vir HPV), i když jsem panic? Popřípadě je výskyt takových výrůstků v mém věku normální??
PS: Ještě bych dodal, že po obvodu žaludu mám takové bílé šupinky. Ale není to moc výrazné.
Děkuji za odpověď.

28.3.2011 20:51

Probíhá odesílání formuláře

RE: Bradavičky na penisu

Dobrý den,
Drobounké bílé tečky až pupínky na předkožce budou nejspíše, vzhledem k Vašemu věku a absenci sexuálního kontaktu, mazové žlázky tedy přirozený fyziologický jev, kterým jsou také drobné papulky kolem žaludu.Přesnou diagnózu však lze stanovit pouze při klinickém vyšetření. Drobné papulky na genitálu mohou být projevem i jiných kožních onemocnění a dle popisu to nelze odlišit.
Rádi Vás vyšetříme.

S pozdravem

MUDr. Daniela Vaňousová
Canadian Medical Care

29.3.2011 10:43

Kvalitní  (22)    Nekvalitní  (2)

Dobrý den. Rád bych se zeptal co by mohli znamenat miniaturní bradavičky na žaludu. Nalezl jsem přibližně dvě. Mám stálou partnerku, která má ale poměrně často bílí výtok. Prosím o radu. Děkuji.

26.8.2011 12:01

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,
doporučuji návštěvu Dermatovenerologické kliniky, kde se po následném provedení důležitých diagnostických vyšetření určí přesný původ Vašich obtíží a další terapeutický postup.
S podzravem,
MUDr. Kubátová

29.8.2011 13:40

Kvalitní  (8)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, mám nejspíš stejný problém jako v úvodu článku. Na internetu jsem si našel na stránkách zdn.cz foto se stejným problémem a nazývalo se to Papillae coronae glandis. Byl jsem s tím už i na kožním kde mi doktorka řekla že je to zcela normální a že to takhle někteří prostě mají a že to časem zmizí. Ovšem to mi řekla v 15 a nyní je mi 21. Problém stále přetrvává. Dosti mi to vadí jak v sexuálním životě tak celkově. Doktorka řekla že to není nakažlivé a partnerka si na to musí zvyknout také že případná léčba dusíkem by byla bolestivá a stejně by se to vrátilo. Ovšem technika už za tu dobu určitě nějak pokročila tak by mě zajímalo zda-li je možnost se toho nějak nenávratně zbavit? Děkuji za odpověd.

Přiložené fotografie
K tomuto příspěvku jsou přiloženy fotografie, které se zobrazují pouze přihlášeným uživatelům - pro jejich zobrazení se přihlaste anebo se zaregistrujte.

21.4.2012 01:44

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (3)

Je to zcela normální, partnerce musíte vysvětlit, že se jedná o zcela normální záležitost a že se o condylomata\bradavičky/ nejedná!

30.4.2012 10:50

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)