Dnes mi kožní lékařka diagnostikovala u obou mých dětí (3 a 5 let) molluscu. Jedna má asi 30 pupínků na podbřišku a druhá asi 10 pupínků v podkolenní jamce. Objednala mne na seškrábnutí, které znecitlivíme krémem Emla. Teď na internetu jsem si dohledávala další informace a je objevila jsem možnost odstranění laserem. Mám s laserem velmi dobré zkušenosti při odstraňování běžných bradavic a tak se chci zeptat, která léčba je pro odstranění molluscy účinnější - seškrábnutí nebo laser? Nechci děti zbytečně trápit opakovanou léčbou... Děkuji za odpověď
Mollusca- seškrab nebo laser?
(Diskuze k tématu Léčba bradavice (verrucae))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den,
moje zkušenost je taková, že mollusky se rády po seškrabu objevují znova. Po laseru to bude nejspíš totéž. Proto doporučuji podávat homeopatika DULCAMARA 9CH 3x denně 5 kuliček a THUYA OCCIDENTALIC 15CH 3 kuličky večer. Oba léky jsou volně prodejné v lékárně za pár korun, dle mých zkušeností zabrání šíření a recidivám. Dávejte je minimálně měsíc, lépe dva. Pokud stávající molusky neodpadnou, je možné je propíchnout v noci ve spánku a potřít desinfekcí, pak odpadnou zhruba za 14 dnů. Nebo zkusit ten laser, pokud zajistíte dětem bezbolestný průběh ošetření. Seškrab bez anestezie nedoporučuji, je to zbytečně traumatizující.Hodně zdaru při boji s molluskami. MUDr.J. Marková
K odstranění molusek jsou obě metody dobré,stejně účinné,seškrábnutí je patrně rychlejší a je zdarma,všechny zákroky laserem zaplatíte.
Dobrý den,
jedná se o virové onemocnění, proto je důležité, aby si pokud možno děti bradavičky neškrábaly, hrozí riziko většího rozsevu.
OPbě ošetření mají stejný terapeutický efekt, jsou vhodná. P jednorázovém odtsranění většinou bradavičky zmizí.
Hezký den,
MUDr. kubátová