Svědivé skvrny na těle

Svědivé skvrny na těle

petra  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
dobry den,
momentalne nemohu navstivit lekare, ale uz asi se mi postupne stvori skvrny na tele, prvni dny jen na jedne ruce a ted uz je mam na obou, vcetne lytek a obleceje (oko, ret). nejdriv me nejake misto proste svedelo, pak vystoupl svetly puchyrek ktery do nekolika minut se zmenil v cerveny velky flek. nektere flicky vypadaji jako po ukousnuti hmyzem, nektere (na prstach) jsou otekle a vpodstate bezbarve.po prvnich dvou dnech jsem zacala aplikovat kenacomb mast a pote fenisil,coz mi ulehcuje od svedeni. myslim si, ze nemam teplotu. a alergie by to tez nemela byt (ale pro jistotu beru kazdy den zodac), protoze ji mam na korenene jidlo, prach a nektere kvety, ale ni s cim z toho jsem v kontakt neprisla. ani jsem nemenila bezne uzivane jidlo. nestovice by to taky nemeli byt, protoze jsem je mela priblizne v 3. tride a ted jsem v poslednim rocniku navazujiciho magisterskeho studia. nechci meskat vyuku, protoze jsem ted na vymenem pobytu na severu. ale na druhou stranu nechci nikoho nakazit, jestli je to prenosne... i kdyz moje spolubydlici a pritel z pakistanu za tenhle tyden nic nechytili. nevite co by to mohlo byt, prosim?
Síma74  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,od včerejšího rána mám vyrážku na rukou a dekoldu, která se slila v jeden velký flek a kolem jsou patrné pupínky. Svědí a dnes už to mám i na nohou, hlavně od kotníků dolů jsou slité fleky, menší flíčky mám i na stehnech a zadku. V krku mám lidově řečeno, knedlík,. Můžete mi poradit o jakou nemoc by se mohlo jednat? Děkuji Simona
MUDr. Anna Kinkorová  |  Basic member  |  Dermatovenerologie  |  Praha
  • 74 odpovědí
  • 5 Likes
Je to těžké určit, alergie,virosa,sluneční exantem.Na vštivte lékaře.