Dobrý den, rok a půl se snažíme o druhé dítě a nedaří se. Manžel má spermiogram v pořádku. Dnes jsem si vyžádala u svého lékaře hormonální profil. Udělal mi odběr s tím:"že stejně bude v pořádku". A na otázku, kdy mám přijít na další odběr mě sdělil, že se další odběr nedělá. Z Vašich informací jsem pochopila, že odběrů je více. Mohu se zeptat kolik? A pokud by opravdu byl v pořádku, jaký je normální další postup? Děkuji za odpověď. M
Průběh hormonálního vyšetření
(Diskuze k tématu Hormonální vyšetření)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Počet příspěvků: 408
Dobrý den,
obvykle se provádní vyšetření tzv. bazálního homronálního profliu 2.-3. den menses, může následovat vyšetření hladiny progesteronu z krve asi 22. den cyklu k potrvzení ovulace a hormonální dostatečnosti druhé fáze menstruačního cyklu.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
Dobrý den.
Základním hormonálním vyšetřením je tzv. bazální hormonální profil. Jde o jediný odběr krve mezi 2. a 5. dnem cyklu. Stanovujeme obvykle hladiny FSH, LH, prolaktinu, výběrově TSH, T3, T4, AMH, estradiolu, progesteronu, aj. Další odběry v průběhu cyklu se provádějí spíše jen výběrově (například stanovení progesteronu v druhé polovině cyklu).
MUDr. Jan Šulc
Dobrý den ještě jednou.
Doplňuji - dalším krokem by na našem pracovišti byl průkaz ovulace pomocí folikulometrie a následně vyšetření průchodnosti vejcovodů (podrobněji event. viz. www.gest.cz).
MUDr. Jan Šulc