Máme uvažovat o umělém oplodnění?

(Diskuze k tématu Hormonální vyšetření)

Máme uvažovat o umělém oplodnění?

Dobrý den,
chtěla bych radu, kdy začít uvažovat o umělém oplodnění a jaká šance je, že se nám to podaří normální cestou? S mužem se snažíme o miminko víc jak rok, já osobně jsem brala duphaston, poté mi doktorka dělala hormonální vyšetření, kde zjistila větší množství mužského hormonu, nyní snad vyléčno, ale testy mi znovu neděla a nasadila Utrogestan, který nyní beru. Vajiček prý mám spoustu, ale malé. Jiné vyšetření neproběhlo. Muž byl na spermiogramu a bylo nám řečeno, že je nížší počet spermii a životnost je mezi 40 - 50 %.
Děkuji za odpověď Kristina

13.2.2011 21:29

Probíhá odesílání formuláře

RE: Máme uvažovat o umělém oplodnění?

Dobrý den.
Myslím, že zaměňujete pojem folikl a vajíčko. Máte zřejmě hodně malých folikulů, což by mohlo odpovídat diagnóze polycystických vaječníků. Každopádně doporučuji, abyste se i s partnerem obrátili na některé pracoviště, které se specializuje na léčbu neplodnosti. Umělé oplodnění je jednou z možností, možná bude ale jen stačit vyvolat ovulaci. Pak můžete otěhotnět i cestou přirozenou. Také by bylo vhodné zopakovat spermiogram, abychom viděli, jak se nález vyvíjí.
Budeme rádi, zvolíte-li GEST. Máte-li zájem, objednejte se na zcela nezávaznou konzultaci, při které vše probereme a navrhneme další postup vyšetřování a léčby. Žádné doporučení nepotřebujete.
MUDr. Jan Šulc

14.2.2011 10:32

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)