Termíny hormonálního vyšetření

(Diskuze k tématu Hormonální vyšetření)

Termíny hormonálního vyšetření

Dobrý den, byla jsem na jednom odběru krve pro hormonální vyšetření při neplodnosti, které probíhá 2-3 den menstruace. Potřebovala bych vědět, zda další odběr, který měl následovat 21-25 den mestruace, musí být proveden opravdu v tom samém cyklu. Výsledky prvního odběru byly v normě, konkrétně je ale neznám. Termín na konci cyklu jsem nestihla a nevím, zda je nutné opravdu opakovat i první odběr, nebo by mohl být proveden i ve kterýkoli další (o němž vím, že v něm došlo k ovulaci, alespoň dle testu, a to 14 den). Moc ráda bych znala i jiný názor, nežli mého současného gynekologa (protože mi například velmi razantně doporučuje operaci žlučnéku kvůli nepatrnému písku, i když nemám absolutně žádnou potíž, jen pro jistotu, že pak jsou s tím v těhotenství problémy, jeví se mi s prominutím poněkud šílený. Hormonální vyšetření bych ale přesto ráda dokončila na stejném místě, jde doufám hlavně o laboratorní výsledky...) Moc děkuji za případnou odpověď, s pozdravem Jana

26.1.2011 22:25

Probíhá odesílání formuláře

RE: Termíny hormonálního vyšetření

Vážená Jano,
vyšetření hladiny progesteronu může být provedeno v kterémkoli menstuačním cyklu v uvedném termínu, tedy kolem 22. dne.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

27.1.2011 11:43

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)