Početí při kojení?

(Diskuze k tématu Hormonální vyšetření)

Početí při kojení?

Dobrý den!
Bude mi 29 let, jsem zdravá. Stále kojím svou 18-ti měs.dceru - 2xdenně (ráno a večer), pokud by to bylo možné, ráda bych pokračovala. S manželem se snažíme o početí dalšího dítěte již 4 měsíce, mj. jsou to první měsíce s menstruací po porodu, cykly mám různě dlouhé 26-32 dní (snažím se hlídat si nepřímé znaky ovulace - hlen a čípek), ale doposud bezúspěšně. Chci se zeptat, zda by v mém případě mělo smysl podstoupit testy hormonálního profilu (které hormony konkrétně) a na jeho základě se zvážit další postup? Nebo je-li mé kojení zásadní překážkou pro otěhotnění? Děkuji za brzkou odpověď.

2.3.2010 14:52

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Početí při kojení? / 2.3.2010 14:52

Ještě chci doplnit, že v říjnu jsem přestala brát Cerazette, při jehož užívání jsem neměla žádnou menstruaci (bráno od šestinedělí). První menstruace se dostavila až po 30-ti dnech po posledním prášku.

2.3.2010 15:02

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Početí při kojení? / 2.3.2010 14:52

Dobrý den.
Ženy, které kojí, mají zvýšenou hladinu hormonu prolaktin, která obvykle brání otěhotnění. Existují sice výjimky, ale nejsou časté. Takže plánujete-li další miminko, doporučuji kojení ukončit. Vyšetření hormonálního profilu nemá žádný smysl.
MUDr. jan Šulc

2.3.2010 19:52

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)