Dobrý den,prosím vás o radu,mám potvrzené protilátky na manželovo sperma,můžeme dojít jakoukoli cestou ke svému dítěti??? Předem děkuji za odpověď.
Protilátky proti spermatu a možnost početí
(Diskuze k tématu Imunologické vyšetření)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den, v případě že máte potvrzené pozitivní protilátky proti spermatu je nutné zařadit léčbu glukortikoidy (Prednisonem), které potlačují jejich tvorbu. Pokud máte všechna další vyšetření v normě, je možné se pokusit i při léčbě o otěhotnění přirozenou cestou. V případě zájmu kontaktujte prosím naši amb. S pozdravem Dr. Vrána
návštěvník
Počet příspěvků: 4
Dobrý den,velice Vám děkuji za odpověď! V tuto dobu mám za sebou tři měsíce léčby prednisolem a má p.doktorka mne posílá do centra reprodukční medicíny.Je v mých silách udělat pro své uzdravení ještě něco jiného než li jíst prednisol??? Děkuji za odpověď
Dobrý den, tvorba protilátek pro manželovým spermiím je v podstatě trvalá záležitost. V době, kdy se nebudete pokoušet o těhotství, problém řešit nemusíte, dané protilátky Vás nijak neohrožují. Pokud se ale snažíte o dosažení těhotenství, tak Prednison by jste měla užívat do doby než otěhotníte a na počátku těhotenství. Jiné terapeutické možnosti nemáme (jako např. vakcinace). S pozdravem MUDr. Tomáš Vrána
ambulance asistované reprodukce GPK FN Brno 532 238 266.
| Premium member |
Počet příspěvků: 408
Dobrý den,
ráda bych jenom dodala, žep okdu jsou prilátky proti spermiím silně pozitivní, ve většině přípdů protiltek proti spermiím izolovaná léčba kortikoidy (Predniconem) nepomůže, a k dosažení těhotenství je potřeba absolvovat léčbu metodou IVF/ICSI.
Je to současně jediná oficiálně doporučená metoda léčby v případě tohoto imunologického faktoru.
Se srdečným pozdravem
MUDr. Kateřina Veselá