Dobrý den,
mé první těhotenství (r.1999) proběhlo bez jakýkoliv komplikací a porodila jsem zdravé dítě.
Při druhém a třetím těhotenství došlo ke spontánnímu potratu./6tt.a 12tt./ Následně jsem byla léčená na protilátky proti spermiím a proti zona pellucida. Prednison jsem brala před čtvrtým otěhotněním i v době celého těhotenství- 2006 porod spont., bez komplikací. Musím mít tuto léčbu i při dalším těhotenství, nebo je možné úspěšně dokončit těhotenství i bez této léčby? Pokud ano, je někde v Plzeňském kraji možnost konsultace a dohledu během těhotenství tzn. možnost předepsání Prednisonu? U prof. Ulčové-Gallové to již bohužel nejde, protože při posledním vyšetření nám bylo sděleno, že se máme pokusit a pokud to nevyjde, máme se radovat z toho co máme. Poslední vyšetření na protilátky jsem absolvovala v červnu 2008 a výsledek byl bez protilátek.
Těhotenství s Prednisonem
(Diskuze k tématu Imunologické vyšetření)
Martina
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
1.5.2009 18:30
Probíhá odesílání formuláře
Sanatorium Pronatal
Praha
Počet příspěvků: 88
| Basic member |
Počet příspěvků: 88
Vážená paní,
pokud nebyly protilátky při poslední kontrole nalezeny, nevyplývá ani potřeba Prednisonu.
Nicméně 5mg Prednisonu denně (1 tbl.) je léčba, kterou můžete bez obav užívat po omezenou dobu- začít cca 1 měsíc před plánovanou graviditou a skončit v 10.-12. týdnu gravidity (po celé těhotenství to jistě nemá smysl).
S pozdravem
Doc.MUDr.T.Mardešić CSc., vedoucí lékař Sanatoria Pronatal (www.pronatal.cz)
2.5.2009 15:38
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Soutěž