Dobrý den,
chtěla bych se zeptat,zda metoda ICSI představuje zvýšené riziko pro
zdraví plodu, než klasické oplodnění.
Děkuji
ICSI a riziko pro plod
(Diskuze k tématu Intracytoplazmatická injekce spermie - ICSI)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Vážená paní, ICSI nepředstavuje zvýšen é riziko pro plod pokud se provádí správně . Jistě není dobré provádět ICSI u všech pacientek. Ale v indikovaných případech, kde není možné provedení klasického oplození, výrazně zvýší ICSI šanci na oplození vajíček. Bohužel v posledních letech indikací k ICSI stále přibývá.
Dr Pavel Texl Sanatorium helios brno
Dobrý den.
Sledování zdravotního stavu a vývoje dětí počatých pomocí metody ICSI probíhá již řadu let. Pokud ej mi známo,nebyl prokázán žádný statisticky významný rozdíl mezi dětmi počatými spontánně, počatými pomocí klasické metody IVF ani pomocí IVF+ICSI.
MUDr. Jan Šulc
návštěvník
Počet příspěvků: 7
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli po IVF+ICSI po zavedení JEDNOHO embrya,může být vícečetné těhotenství.
Děkuji
dobry den
zavedení jeddnoho embryo nemůže byt vicečetné těho .
s pozdravem .
DrSamer ASSAD
Dobrý den.
Ano, je to možné. Jde pak o jednovaječná dvojčata. Pravděpodobnost dvojčetného těhotenství je po zavedení 1 embrya mnohonásobně nižší než po transferu 2 embryí.
MUDr. Jan Šulc
| Premium member |
Počet příspěvků: 408
Dobrý den,
v sanatoriu REPROMEDA je frekvence rozdělení embrya po přenosu do dělohy asi 2,5-3%.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
návštěvník
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Jsem 6+3tt po IVF+ICSI po zavedení jednoho embrya.Byla jsem poprvé na ultrazvuku.Viděla jsem jedno miminko i srdíčko.Ale asi 3-4cm dál byla vidět na ultrazvuku skvrna.Zatím se neví co to je.Na kontrolu jdu za 10 dní.Zajímalo by mne jestli tam může být ještě jedno miminko míň vyvinuté a nebo jsem mohla otěhotnět později normální způsobem.
Děkuji
Dobry den
to zálži natermin trasfer a odběr .
s pozdravem .
Dr Samer Assad
| Premium member |
Dobrý den,
s největší pradvěpodobností se nebude jednat o další embryo.
návštěvník
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat ,jak často se chodí na ultrazvuk v těhotenství
a jestli někak škodí miminku když se chodí častěji.
Děkuji
Dobry den :
maximalně 4x uz a vice dle potřeby a neškodliva metoda .
s pozdravem .
Dr Samer Assad.
| Premium member |
Dobrý den,
v normálně probíhajícím těhotenství je ultrazvuk proveden asi 3x, plodu neškodí.
návštěvník
Dobrý den,
Jsem v devátém týdnu těhotenství po IVF+ICSI.Chtěla jsem se zeptat jestli může mykoza nebo jiný zánět či infekce ohrozit miminko. Trpím na výtoky už dlouho a nyní mám mykozu, kterou mi pan doktor léčí globulema,ale prý tam mám ještě jiný zánět.Zítra se dozvím víc,ale mám obavy o miminko. Může se něco stát?Mohla bych o něj přijít?
Děkuji
Je dobré přeléčit každou infekci v pochvě. Tato infekce se může šířit na plodové obaly čípkem děložním a být příčinou předčasného odtoku plodové vody a potratu nebo předčasného porodu. Na druhé straně při pravidelných kontrolách a léčbě zánětu můžete být klidná a věřit v zdárný průběh těhotenství.
DR texl
návštěvník
Dobrý den,
Mám dotaz,včera jsem Vám psala ohledně mykozy. Mám mykozu a smíšenou floru.
Jsem tedy v devátém týdnu těhotenství a dostala jsem Macmiror complet 500 globule a krém Batrafen. Globule si mám zavést jenom když se stav zhorší.
Je Macmiror 500 bezpečný.Nemůžu ublížit miminku?
Děkuji
Dobry den
dle , kultivace z pochvy postupovat a když závažna infekce léčit až po prvnim trimestru jinak mykosa totéž mast zevně až po prvnim trim .
a váš odborny lékář určitě vám pomože .
s pozdravem
návštěvník
Dobrý den,
Chtěla jsem se zeptat, kolik stojí Screening ve 2.trimestru.
Nebo je hrazen pojištovnou? Děkuji za odpověď. Jana
Dobrý den.
Riziko komplikací u mykózy je zcela zanedbatelné. Jinak záleží na konkrétním nálezu - jen ale opravdu málokteré mikroorganismy jsou potenciálně nebezpečné. V prvém trimestru je též vždy třeba zvažovat možné riziko podání léků, byť i při jejich vaginální aplikaci.
MUDr. Jan Šulc