Špinění po transferu

(Diskuze k tématu Intracytoplazmatická injekce spermie - ICSI)

Špinění po transferu

dobrý den,je mi 25let a manželovi 44let, podstoupila jsem prvně uměle oplodnění...prosím chci se zeptat...byla jsem na IVF,byli mi tedy odebrany vajíčka.12ks celkem a z toho 10 plodných.Bylo mi doporučeno ICSI a tedy zavedli 2 vajíčka..přesně po týdnu jsem začala mírně špinit..je to takova sv.hněda tekutina,trva mi to už 2dny...proím než pujdu k lekaři...je to v pořadku nebo se něco děje??prosím poradte..jinak se,ale cítém dobře a bolosti nemam žadne..děkuji moc

9.5.2009 23:41

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na Špinění po transferu / 9.5.2009 23:41

Vážená paní,
to, co popisujete, může mít dvě příčiny: může se jednat o tzv. implantační krvácení či špinění, které vzniká při zanořování (implantaci) embrya do děložní sliznice - potom je toto "špinění" známkou úspěchu léčby.
Může to však být též začínající menstruace.
V každém případě pokračujte s doporučenými léky a proveďte si těhotenský test tak, jak Vám bylo doporučeno.
S pozdravem
Doc.MUDr.T.Mardešić CSc., vedoucí lékař Sanatoria Pronatal (www.pronatal.cz)

11.5.2009 07:33

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)
Odpověd na Špinění po transferu / 9.5.2009 23:41

Dobrý den.
Krvácení po ET v obecné rovině není dobrou zprávou. Nicméně jen slabé krvácení týden po transferu 2 embryí ještě nemusí nic znamenat. Doporučuji obrnit se trpělivostí a čekat. Nemůže ublížit omezení fyzické aktivity. V případě silnějšího krvácení postupujte podle pokynů pracoviště, v kterém se léčíte. Při jakékoli nejistotě radím ověřit si další postup telefonicky (alespoň u nás toto doporučujeme všem pacientkám). Přeji Vám, aby vše dobře dopadlo. Naděje stále je.
MUDr. Jan Šulc, GEST, Praha

11.5.2009 09:40

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)