IUI nebo IVF??

(Diskuze k tématu Intrauterinní inseminace - IUI)

IUI nebo IVF??

Dobrý den,chtěla bych znát Váš názor,kterou metodu by jste nám doporučil/a. Já,30let,antikoncepci neužívám 5 let, manžel 36, rok a půl se snažíme o otěhotnění. Podstoupila jsem laparoskopii,vše v pořádku,včetně průchodnosti vejcovodů,na genetické konzultaci vše v pořádku,jen u mě zvýšené protilátky ve vaječnících...? Manželův spermiogram:objem 2,4ml., koncentrace 23mil/ml.,vitalita 39%, morfologie normalni 9%, rychlost spermií 13%, nepohyblivé 61%, vysledek-astenozoospermie.Děkuji za odpověď Klára

27.3.2011 22:17

Probíhá odesílání formuláře

RE: IUI nebo IVF??

Dobrý den.
V zásadě lze zkusit oba postupy. IUI má ale daleko nižší šanci na úspěch. Proto bych se zejména s ohledem na Váš věk přimlouval spíše za IVF, obzvláště nemáte-li ještě dítě.
MUDr. Jan Šulc

28.3.2011 09:31

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Nitroděložní inseminace je možná, výhodou je minimální zátěž. Efektivnější je postup IVF - je důležité, jak je nebo není tato metoda pro Vás přijatelná.
I.Crha
www.ivfbrno.cz

28.3.2011 09:56

Vážená Kláro,
děkuji za Váš dotaz.
Při snížené pohyblivosti spermií a při nižším podílu tvarově správných spermií je účinným řešením in vitro fertilizace. Pravděpodobnost otěhotnění je v 1. IVF cyklu mezi 50-60%.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

28.3.2011 12:13

Vážená Kláro,
děkuji za Váš dotaz.
Při snížené pohyblivosti spermií a při nižším podílu tvarově správných spermií je účinným řešením in vitro fertilizace. Pravděpodobnost otěhotnění je v 1. IVF cyklu mezi 50-60%.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

28.3.2011 12:14

Kvalitní  (4)    Nekvalitní  (0)
IVF nebo IUI?

Dobrý den,
už více jak rok se s partnerem snažíme otěhotnět.Bohužel neúspěšně.Po fyzické stránce jsem já v pořádku,partner taktéž.Je nám 34 let.Nedávno jsem navštívila gynekologa,který mi nabídl několik způsobů řešení.
Buď podstoupit laparoskopii,či HSG,aby se vyloučila neprůchodnost vejcovodů,poté by následovala další vyšetření a nebo rovnou IVF.Chtěla jsem se zeptat,proč mi lékař nenabídl i IUI.Pro nás oba by to zatím bylo psychicky asi nejnenáročnější řešení situace.Samozřejmě,že nechceme zbytečně ztrácet čas.
Děkuji za odpověď.

14.3.2012 14:10

RE: IVF nebo IUI?

Dobrý den.
Myslím, že Váš lékař na IUI myslí. Předpokladem pro provedení IUI je ale průchodnost alespoň jednoho vejcovodu, ovulace a ne zcela katastrofický spermiogram - proto ona vyšetření.
Ještě doplňuji, že průchodnoct lze vyšetřit i jednodušším způsobem - HyCoSy (blíže event. viz. www.gest.cz .. Odpovědna)
MUDr. Jan Šulc

14.3.2012 16:36

RE: IVF nebo IUI?

Dobrý den,
pokud má Váš partner spermiogram v pořádku ,vy ověřenou průchodnost vejcovodů a oba máte hormonální vyšetření v normě, lze IUI provést.
Ale úspěšnost této metody je cca 8-10 %.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
www.gyncentrum.com

15.3.2012 06:45