Dobrý den,chtěla bych znát Váš názor,kterou metodu by jste nám doporučil/a. Já,30let,antikoncepci neužívám 5 let, manžel 36, rok a půl se snažíme o otěhotnění. Podstoupila jsem laparoskopii,vše v pořádku,včetně průchodnosti vejcovodů,na genetické konzultaci vše v pořádku,jen u mě zvýšené protilátky ve vaječnících...? Manželův spermiogram:objem 2,4ml., koncentrace 23mil/ml.,vitalita 39%, morfologie normalni 9%, rychlost spermií 13%, nepohyblivé 61%, vysledek-astenozoospermie.Děkuji za odpověď Klára
IUI nebo IVF??
(Diskuze k tématu Intrauterinní inseminace - IUI)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den.
V zásadě lze zkusit oba postupy. IUI má ale daleko nižší šanci na úspěch. Proto bych se zejména s ohledem na Váš věk přimlouval spíše za IVF, obzvláště nemáte-li ještě dítě.
MUDr. Jan Šulc
| Premium member |
Reprodukční medicína
Brno
Počet příspěvků: 89
Nitroděložní inseminace je možná, výhodou je minimální zátěž. Efektivnější je postup IVF - je důležité, jak je nebo není tato metoda pro Vás přijatelná.
I.Crha
www.ivfbrno.cz
| Premium member |
Počet příspěvků: 405
Vážená Kláro,
děkuji za Váš dotaz.
Při snížené pohyblivosti spermií a při nižším podílu tvarově správných spermií je účinným řešením in vitro fertilizace. Pravděpodobnost otěhotnění je v 1. IVF cyklu mezi 50-60%.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
| Premium member |
Počet příspěvků: 405
Vážená Kláro,
děkuji za Váš dotaz.
Při snížené pohyblivosti spermií a při nižším podílu tvarově správných spermií je účinným řešením in vitro fertilizace. Pravděpodobnost otěhotnění je v 1. IVF cyklu mezi 50-60%.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,
už více jak rok se s partnerem snažíme otěhotnět.Bohužel neúspěšně.Po fyzické stránce jsem já v pořádku,partner taktéž.Je nám 34 let.Nedávno jsem navštívila gynekologa,který mi nabídl několik způsobů řešení.
Buď podstoupit laparoskopii,či HSG,aby se vyloučila neprůchodnost vejcovodů,poté by následovala další vyšetření a nebo rovnou IVF.Chtěla jsem se zeptat,proč mi lékař nenabídl i IUI.Pro nás oba by to zatím bylo psychicky asi nejnenáročnější řešení situace.Samozřejmě,že nechceme zbytečně ztrácet čas.
Děkuji za odpověď.
Dobrý den.
Myslím, že Váš lékař na IUI myslí. Předpokladem pro provedení IUI je ale průchodnost alespoň jednoho vejcovodu, ovulace a ne zcela katastrofický spermiogram - proto ona vyšetření.
Ještě doplňuji, že průchodnoct lze vyšetřit i jednodušším způsobem - HyCoSy (blíže event. viz. www.gest.cz .. Odpovědna)
MUDr. Jan Šulc
Dobrý den,
pokud má Váš partner spermiogram v pořádku ,vy ověřenou průchodnost vejcovodů a oba máte hormonální vyšetření v normě, lze IUI provést.
Ale úspěšnost této metody je cca 8-10 %.
MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
www.gyncentrum.com